Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Αρχισαν τα όργανα

❱❱ Ποινική δίωξη σε Δούρου, Ψινάκη και άλλα 18 άτομα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπουςΤις συνθήκες χάους αλλά και την πλήρη ασυνεννοησία των αρμόδιων Αρχών και των φορέων κατά την επέλαση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 100 συνανθρώπους μας, στις 23 Ιουλίου, αποτυπώνουν οι εισαγγελικές Αρχές στη διάταξη των 293 σελίδων που σφραγίζει την προκαταρκτική έρευνα για την εθνική τραγωδία με την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος 20 προσώπων.

Μεταξύ αυτών είναι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, αλλά και ο 65χρονος κάτοικος του Νταού Πεντέλης, ο οποίος φέρεται ότι ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς.

Μεταξύ των επίμαχων προσώπων είναι και εμπλεκόμενοι που δεν είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή, αφενός λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και αφετέρου καθώς η δίωξη αφορά πράξεις που τελέστηκαν κατά συρροήν.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται αντιμέτωποι -κατά περίπτωση- με πλημμεληματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα με τα αδικήματα του εμπρησμού από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροήν και διά παραλείψεως και της πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά συρροήν, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Για τα εν λόγω αδικήματα προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη, οι οποίες όμως μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φτάσουν και τα δέκα χρόνια. Από τα άτομα που κλήθηκαν στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας, τέσσερα απαλλάσσονται με εισαγγελική διάταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς Νίκος Φιστόπουλος και Κώστας Σπυρόπουλος, υπό την εποπτεία του Ηλία Ζαγοραίου, διαπίστωσαν ευθύνες τόσο σε προληπτικό στάδιο όσο και στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς, καταγράφοντας τη σύγχυση και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα, παραμένουν ανοιχτές άλλες έξι δικογραφίες που σχετίζονται με την υπόθεση και συγκεκριμένα με το σκέλος που αφορά πολιτικά πρόσωπα, το οποίο διαχωρίστηκε και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, αλλά και με τα σημεία που αφορούν αξιωματικούς του Λιμενικού και του Στρατού. Επίσης, η δικογραφία για πολεοδομικές παραβάσεις, για την οποία αναμένεται να διαταχθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, η δικογραφία για αναντιστοιχίες στο σύστημα Πυροσβεστικής και εκείνη που αφορά την καθήλωση των εναέριων μέσων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...