Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

«Εφυγε» ο θρυλικός «βασιλιάς» της Μυκόνου

❱❱ Ο «Mr Remezzo» με τα μυθικά πάρτι στο νησί των ανέμων Μάκης Ζουγανέλης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετώνΑπό τον
ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ

«Eφυγε» ο μποέμ θρύλος της Μυκόνου. Ο άνθρωπος που με το θρυλικό club Remezzo ταύτισε το όνομά του με την ιστορία του μυκονιάτικου nightlife, καθώς από εκεί πέρασαν πολλές και μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς jet set.

Ο Μάκης Ζουγανέλης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών χθες στην Αθήνα, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, μακριά από το νησί που τόσο αγάπησε. Η κηδεία του θα τελεστεί στην Αθήνα, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

f3 4Ολα άρχισαν το 1955. Ο μοναδικός άνεμος ελευθερίας και κεφιού που φυσά στο ομορφότερο νησί των Κυκλάδων δίνει το έναυσμα στους υποψιασμένους Μυκονιάτες να δημιουργήσουν τα πρώτα bars, και η πιο stylish παρέα των Αθηνών με τους Κώστα Λούνδρα, Ελένη Βλάχου, Αλίκη Διπλαράκου, Μελίνα Μερκούρη και Νίκο Χαρίλαο τα κάνει όχι μόνο στέκι τους, αλλά και διάσημα σε όλο τον κόσμο. Το καλοκαίρι του 1967 ο 25χρονος Μυκονιάτης Γεράσιμος (Μάκης) Ζουγανέλης παίρνει και βαφτίζει την Πάραλο του αδελφού του Μίμη Remezzo. Ο μύθος αρχίζει… Από το πρώτο κιόλας βράδυ τα φώτα της δημοσιότητας λούζουν το ανακαινισμένο μαγαζί με το νέο όνομα. Η δημοσιογράφος Ελένη Βλάχου ενθουσιασμένη γράφει «Ο Μάκης Ζουγανέλης άνοιξε ένα από τα πιο πετυχημένα μαγαζιά του κόσμου» και λίγο αργότερα το ιταλικό «Gente» σχολιάζει: «Η Σοράγια στη Μύκονο χορεύει μόνο με τον ιδιοκτήτη του Remezzo, Μάκη Ζουγανέλη».

Φωτό πάνω: Το 1969 με τον Γιουλ Μπρίνερ
Φωτό κάτω: Μάκης Ζουγανέλης, Amadeo και Ανδρέας Κουτσούκος 

Ο χαρισματικός Μάκης -ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις, με διεθνείς γνωριμίες- ανάβει… φωτιές στο μυκονιάτικο nightlife και δικαιωματικά στέφεται ο αδιαφιλονίκητος «βασιλιάς» του νησιού και η γλυκύτατη και κομψότατη Ιταλίδα σύζυγός του Πάολα Μπιάνκι, στην οποία ανήκει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας, «βασίλισσα»! Το όνομά του ταυτίζεται με τη θρυλική γωνιά της Σκαλαριάς, το σημείο συνάντησης των πιο διάσημων του πλανήτη, και τις ωραίες γυναίκες. Η μυθική ζωή του είναι ένα non stop party.

Τα τελευταία χρόνια ο εκκεντρικός bon viveur επιχειρηματίας είχε αποτραβηχτεί από τη νυχτερινή ζωή του νησιού και εμφανιζόταν σπάνια σε κοσμικά πάρτι. Προτιμούσε την ηρεμία και τη γαλήνη του σπιτιού του στον Αγιο Στέφανο, αφηγούμενος τις συναρπαστικές ιστορίες της πολυτάραχης ζωής του σε αγαπημένους φίλους… Οπως όταν είχε κλείσει αεροπορικό εισιτήριο για να ταξιδέψει από τη Μύκονο με έναν αστακό (!), το μεγάλο πάρτι γενεθλίων που είχε οργανώσει το 1992 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», αλλά και τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη. Κοντά του πάντα, στα εύκολα και τα δύσκολα, είχε τα δύο παιδιά του, τη σκηνοθέτιδα Βανέσα Ζουγανέλη και τον επιχειρηματία, δημιουργό trendy εστιατορίων στο κέντρο της Αθήνας, Κωνσταντίνο Ζουγανέλη.

Ερωτες πάνω στον χορό

Στη χρυσή δεκαετία των 60s, ο Γιουλ Μπρίνερ, ο Μελ Φερέρ, η Οντρεϊ Χέμπορν, η Τζάκι, ο Πολ Νιούμαν, ο Νουρέγιεφ ανακαλύπτουν στη Μύκονο τον Μάκη τους. Η Σοράγια και αργότερα η Ζακλίν Μπισέ χορεύουν μαζί του και οι φωτογραφίες τους κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ο Αντονι Κουίν τον ευχαριστεί για τις συμβουλές του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τηλεταινίας για τη ζωή του Ωνάση. Εκεί ο Δημήτρης Καρέλλας γνωρίζει και ερωτεύεται την τρίτη κατά σειρά σύζυγό του Ντόρα, ο Νίκος Μομφεράτος την Ειρήνη του και ο Θόδωρος Ρουμπάνης τη Σάρα Τσόρτσιλ.

f2 nea
Στέφανος Ζορμπάς, Τζίνα Ζορμπά, Βανέσα Ζουγανέλη, Μάκης Ζουγανέλης, Ταρσή Ζεντέλη και Βασίλης Ζεντέλης

Εκεί οργανώνονται τα μυθικά βενετσιάνικα πάρτι με πρωταγωνίστρια την Αννα Βέλτσου, τον Μάριο Τάρτα, τον Τόμας Φριτς και αργότερα τον Μπίλι Μπο, τον Μάκη Τσέλιο, τη Βερούσκα και την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Αν τα τραπέζια είχαν στόμα, θα πουλούσαν πολύ ακριβά τις ιστορίες τους. Για μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων το Remezzo ήταν το δεύτερο σπίτι τους. Δεν μπορούσαν να κοιμηθούν αν δεν περνούσαν από εκεί. Ακόμα και όταν ο Μάκης Ζουγανέλης στις αρχές των 90s παρέδωσε τα σκήπτρα στα παιδιά του Βανέσα και Κωνσταντίνο, και το Remezzo άλλαξε όνομα, η αύρα του Κουίν, του Καρέλλα και της Βέλτσου κυκλοφορούσε δίπλα στους κοσμικούς της νέας εποχής.

Η ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

es 100 1034Από τα γεγονότα που σημάδεψαν τον εκλιπόντα Μάκη Ζουγανέλη ήταν η άγρια δολοφονία του αδελφού του, Μίμη (φωτό), τον Οκτώβριο του 2010.

Η Μύκονος μούδιασε από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του πρωτοφανούς για τα δεδομένα του κοσμοπολίτικου νησιού φονικού, που έκανε ακόμα και τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να τα χάσουν. Το κατακρεουργημένο πτώμα του Μίμη Ζουγανέλη είχε βρεθεί στην πολυτελή βίλα του, στην περιοχή Γλυφάδι.

Σύμφωνα με τις περιγραφές μαρτύρων που κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι αδίστακτοι ληστές έκοψαν σάρκα (!) από τα πόδια και την πλάτη του επιχειρηματία με σπασμένα γυαλιά και τη μασιά από το τζάκι, για να τον αναγκάσουν να τους αποκαλύψει την κρυψώνα όπου κρατούσε 1.050.000 ευρώ! Για τη στυγερή δολοφονία είχαν συλληφθεί η 28χρονη -τότε- Πολωνή χορεύτρια Margarita Piatek, ο 31χρονος εραστής της και ακόμη ένας ομοεθνής τους.

Μάλιστα, οι Αρχές είχαν αποδώσει ενεργό ρόλο στην εκρηκτική ξανθιά, καθώς φέρεται ότι έδωσε σημαντικές πληροφορίες στους άλλους δύο για να παγιδεύσουν και να ληστέψουν τον άτυχο επιχειρηματία, ενώ τους ενημέρωσε και για την ώρα άφιξής του στη βίλα ώστε να στήσουν καρτέρι. Τον Απρίλιο του 2012 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σάμου καταδίκασε την 28χρονη και τον φίλο της σε ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη, ενώ στον τρίτο κατηγορούμενο επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών μόνο για τη ληστεία.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...