Σοκ! Ο Αύγουστος Κορτώ αποκάλυψε ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει ύστερα από μάχη με την κατάθλιψη

❱❱ Με μια συγκλονιστική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, που συνοδεύτηκε από μία εξίσου «δυνατή» φωτογραφία, ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε για το πώς έναν χρόνο πριν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ύστερα από μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη.

Στο πλευρό του συγγραφέα από την πρώτη στιγμή, ο άνθρωπός του Αναστάσιος Σαμουηλίδης, ο οποίος χάρη στο σύμφωνο συμβίωσης μπορούσε να παίρνει αποφάσεις για εκείνον.

Στο κείμενο-ποταμό αναφέρεται στην ντροπή που δεν πρέπει να νιώσουν όσοι πάσχουν, αλλά που μοιραία αισθάνονται. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη μάχη με το τέρας -που σαν πέρυσι τέτοια μέρα παραλίγο να τον νικήσει- και όχι τα likes!

Στιγμή απελπισίας

«Πριν έναν χρόνο, έπειτα από σκληρή, πολύμηνη μάχη με την κατάθλιψη, προσπάθησα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Στα πέντε λεπτά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, που είχε καμφθεί σε μια στιγμή απελπισίας επανήλθε βρυχώμενο, και κάλεσα ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο υποβλήθηκα σε πλύση στομάχου και, όταν συνήλθα κάπως απ’ την αρχική σύγχυση, διαπίστωσα ότι υπέφερα από μερική αφασία: οι λέξεις, που ως τότε δεν με είχαν προδώσει ποτέ, τώρα ξεγλιστρούσαν και χάνονταν, κι αδυνατούσα να ολοκληρώσω μια απλή πρόταση. Για καλή μου τύχη, η συνέπεια αυτή της απόπειρας παρήλθε. Μαζί με τον Τάσο -ο οποίος χάρη στο σύμφωνο συμβίωσης μπορούσε να συναποφασίζει για την πορεία της υγείας μου- αποφασίσαμε ότι έπρεπε να νοσηλευτώ, οπότε και πέρασα δύο βδομάδες στο Αιγινήτειο, όπου έλαβα πολύτιμη βοήθεια και στήριξη… και σύντομα κατέκτησα μια πρωτόγνωρη ψυχική ευρωστία» έγραψε αρχικά και κατέληξε: «Γι’ αυτό και σήμερα, που όλα αυτά μοιάζουν με κακό όνειρο, θέλω να ζητήσω μια χάρη από κάθε άνθρωπο που υποφέρει από κατάθλιψη, που βρέθηκε (ή φοβάται ότι μπορεί να βρεθεί) στη θέση μου: Μιλήστε για την αρρώστια σας… Θα ντρεπόταν ποτέ ένας καρκινοπαθής για τη νεοπλασία του, ένας διαβητικός για το ασθενικό πάγκρεας με το οποίο γεννήθηκε; Καμιά ντροπή: ό,τι νοσεί είναι ζωντανό – κι άρα μπορεί να ζήσει καλύτερα» έγραψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την