Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Η «σκοτεινή» Eurovision της Γιάννας Tερζή

Αποκαλύψεις για τη «σκοτεινή» πλευρά της Eurovision έκανε η...

H Αχτσιόγλου υπέκυψε στο trend πειρασμό και μας έδειξε ένα άλλο...

Mια... άλλη Εφη Αχτσιόγλου από αυτήν που ξέρουν οι...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ....

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Η «Espresso» με τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

❱❱ Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της ταινίας του Πάουελ στη Σαλαμίνα

Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στη Σαλαμίνα! Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος υποδύθηκε μοναδικά τον υιό του Θεού στην αριστουργηματική παραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι, βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα στο νησί του Σαρωνικού για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Φώτη Κωνσταντινίδη -όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο φύλλο μας- και η «Espresso» ταξίδεψε ως εκεί για να τον συναντήσει από κοντά.

Ο 73χρονος σήμερα Βρετανός ηθοποιός, με το ίδιο διαπεραστικό βλέμμα που άφησε εποχή στην τηλεοπτική μεταφορά του θείου δράματος, μας μιλά για τη νέα του δουλειά με τον τίτλο «Το δαχτυλίδι του Τζο» αλλά και για τις εντυπώσεις του από τη χώρα μας.

«Είναι όλα υπέροχα! Από τα γυρίσματα σ’ αυτό το υπέροχο μέρος μέχρι τις εκδηλώσεις θαυμασμού στο πρόσωπό μου. Κι αυτό ισχύει από τότε που γύρισα στην Κρήτη το ντοκιμαντέρ “Creta Divina” (σ.σ.: πάλι του Ελληνα σκηνοθέτη). Μάλιστα, τότε ένα μέλος της παραγωγής έφτιαχνε τη ρακή του και τη δοκιμάσαμε, σε ένα κλίμα τόσο παρεΐστικο!».

Οπως αναφέρει, από την ελληνική κουζίνα αγαπά πολλές γεύσεις, αλλά ξεχωρίζει τη χωριάτικη σαλάτα. «Είμαι φαν της σαλάτας με ντομάτες, φέτα, ελιές. Η κλασική ελληνική σαλάτα. Αν και δεν προτιμάω ιδιαίτερα τις σαλάτες, είναι απαραίτητες για μια ισορροπημένη διατροφή. Η κόρη μου συνεχίζει να μου υπενθυμίζει ότι πρέπει να τρώω σαλάτες» μας λέει και κατόπιν αναφέρεται με λατρεία στον τρίχρονο εγγονό που έχει αποκτήσει από τον γιο του.

f3 0

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο Ρόμπερτ Πάουελ θα φύγει από την Ελλάδα αύριο και θα επιστρέψει τον Ιούνιο για τα υπόλοιπα γυρίσματα, που θα γίνουν και σε άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Αληθινή ιστορία

Το σενάριο της ταινίας του Φώτη Κωνσταντινίδη, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, μας μεταφέρει στην κατοχική Ελλάδα, τότε που το αεροπλάνο ενός Αγγλου στρατιώτη καταρρίφθηκε από τους Γερμανούς κι έπεσε στην περιοχή του Αϊ-Γιώργη στη Σαλαμίνα. Εκεί τον βοήθησαν ένας χωρικός, ο οποίος αργότερα εκτελέστηκε από τους κατακτητές, και μια κοπέλα στην οποία έδωσε κάποια προσωπικά του αντικείμενα, ανάμεσα σ’ αυτά και ένα δαχτυλίδι που έγραφε το όνομά του, «Τζο».

Αγνοούμενος ως αιχμάλωτος πολέμου στην πραγματική ζωή, αλλά και στην ταινία, η ιστορία θα γοητεύσει τον απόγονό του που υποδύεται ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος έρχεται από την Αγγλία στη Σαλαμίνα για να βρει περισσότερα στοιχεία για την ιστορία.

Η Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, που είναι και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νήσων Περιφέρειας Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη, υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Στέλιο Καθαρό και είναι και οι παραγωγοί της ταινίας.

f2 2
Αριστερά: Η σεναριογράφος Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη με τον Πάουελ. Δεξιά: Ο ηθοποιός με την Τεριάννα Παππά

«Η έρευνα ξεκίνησε από το 2002 από τον συνεταίρο μου Στέλιο Καθαρό, που είναι ιστορικός και φιλόλογος. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της γιαγιάς του! Είναι υπαρκτό πρόσωπο και σήμερα είναι 96 ετών! Εγώ συμμετέχω τα δύο τελευταία χρόνια στην έρευνα, και πλέον έχουμε στα χέρια μας όλο το υλικό για την ταινία» αναφέρει στην «Espresso» και συμπληρώνει: «Είναι μια πολύ δυνατή ιστορία, η οποία δείχνει και τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην Αντίσταση. Στηρίζεται κυρίως στο δαχτυλίδι, ένα αντικείμενο που έχουμε στα χέρια μας και το οποίο έκρυβε για χρόνια η γιαγιά στην μπιζουτιέρα της και κανένας δεν ήξερε. Μέχρι που αφηγήθηκε την ιστορία στον κ. Καθαρό και έτσι ξεκίνησε η έρευνα. Εχουμε όλα τα ντοκουμέντα και ελπίζουμε πως όταν η ταινία προβληθεί ο Τζο να βγει στο προσκήνιο και να πει: “Εγώ είμαι ο πιλότος που ψάχνετε”» μας λέει με ενθουσιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συντελεστές του φιλμ είναι και η βραβευμένη για την ταινία «Strella» make up artist Μαίρη Σταυρακάκη.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...