«Εσβησε» ύστερα από 11 χρόνια στο κρεβάτι

❱❱  «Eφυγε» χθες το πρωί ο 42χρονος Γάλλος τετραπληγικός Βενσάν Λαμπέρ, που ήταν σε κατάσταση φυτού 11 χρόνια ύστερα από τροχαίο.

Η διαδικασία θανάτου του με ευθανασία έγινε χωρίς να το γνωρίζει ο πρωταγωνιστής.

Στις 2 Ιουλίου, οι γιατροί ξεκίνησαν τη διαδικασία διακοπής της φροντίδας, έπειτα από απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Εκτός της παροχής τροφής και νερού, το ιατρικό πρωτόκολλο προέβλεπε «βαθιά και συνεχή» νάρκωση.

Ο θάνατός του δίνει τέλος σε ένα πολυετές δικαστικό, κοινωνικό και οικογενειακό σίριαλ που δίχασε την πολυμελή οικογένεια του Βενσάν Λαμπέρ.

Οι γονείς του, θρήσκοι καθολικοί, αντιτάσσονταν στη διακοπή της αγωγής που κρατούσε σε ένα είδος ζωής τον γιο τους, ενώ η σύζυγός του, ο ανιψιός του, Φρανσουά, και έξι από τους οκτώ αδελφούς και αδελφές του κατήγγελλαν αυτή τη «θεραπευτική εμμονή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Δύσκολες ώρες για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, καθώς έκανε γνωστό...

Παντρεύτηκαν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα – Ο μυστικός γάμος στην Αθήνα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLIFE, η Αθηνά Οικονομάκου...

Στο πλευρό του γιου της στην πρεμιέρα του – Είναι η μαμά Έλληνα πρωταγωνιστή

Η χαμογελαστή κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα του

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Eurovision 2026 – Ξέσπασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος: «Η ΕΡΤ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη»

Τη δική του αιχμηρή άποψη για τη φετινή πορεία...

Η νέα ανακοίνωση για τη Σία Κοσιώνη που θα συζητηθεί

Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε όσο τίποτα τις τελευταίες ημέρες.