Ελληνες μετανάστες κοιμούνται στους δρόμους της Μελβούρνης

❱❱ Δεκάδες Ελληνες ζουν άστεγοι στο κέντρο της Μελβούρνης…

…, όπου βιώνουν την απόλυτη διάψευση του αυστραλιανού ονείρου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ομογενής νοσηλεύτρια που φροντίζει αστέγους και έχει συναντήσει στις δράσεις της πολλούς ομογενείς.

«Πάρα πολλοί Ελληνες είναι άστεγοι στο κέντρο της Μελβούρνης, στο Fitzroy και στο St Kilda ειδικά. Τουλάχιστον 30 με 40 Ελληνες ζουν εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Ανδρικάκη μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS. Είναι νέοι μετανάστες που έχουν έρθει από την Ελλάδα και για κάποιο λόγο δεν ταίριαξαν με τους συγγενείς τους, επιλέγοντας να μείνουν στον δρόμο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SBS.

«Γυναίκες, αλλά πιο πολύ άνδρες που χώρισαν ή επέλεξαν έναν δρόμο που δεν τους βγήκε σε καλό. Και τώρα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν έχουν τίποτα» πρόσθεσε η κυρία Ανδρικάκη. Πρόσφατα η νοσηλεύτρια μαζί με συναδέλφους της και την αστυνομία μοίρασε κουβέρτες σε άτομα που κοιμούνται στους δρόμους της Μελβούρνης τα κρύα βράδια, αφού επικρατεί χειμώνας εκεί αυτή την περίοδο.

«Είχαμε συνεννοηθεί με τα νοσοκομεία να μας δώσουν κουβέρτες, αλλά και από γνωστό κόσμο φυσικά, και συγκεντρώσαμε πάνω από 200 κουβέρτες» είπε η κυρία Ανδρικάκη, συμπληρώνοντας σχετικά με το προφίλ αυτών των ανθρώπων που ζουν στους δρόμους: «Είναι νέοι, αλλά και ηλικιωμένοι άνθρωποι που έχουν προβλήματα εθισμού σε ουσίες ή στο ποτό, ή πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα, όπως σχιζοφρένεια».

H νοσηλεύτρια προτείνει τη δημιουργία, με τη βοήθεια της Εκκλησίας, τοπικών κέντρων προκειμένου να εξασφαλιστεί στέγη για τους Ελληνες αστέγους και ναρκομανείς που κινδυνεύουν στους δρόμους της Μελβούρνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».