Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Ισόβια στα κτήνη του Φιλοπάππου

❱❱ Βαρύς ο πέλεκυς για τους δύο ενήλικους αλλοδαπούς που λήστεψαν και πέταξαν από τον λόφο τον Νικόλαο ΜουστάκαΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στους δύο ενήλικους αλλοδαπούς κατηγορουμένους «σφράγισαν» οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Δεκαπενταύγουστο του 2018, όταν επιτέθηκαν στον 25χρονο Νικόλαο Μουστάκα που βρισκόταν στον λόφο του Φιλοπάππου μαζί με τη φίλη του, με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να πέσει στον γκρεμό. 

Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού τούς δύο ενήλικους κατηγορουμένους, τον 29χρονο Πακιστανό και τον 26χρονο Ιρανό, και τους επέβαλαν και πρόσθετες ποινές 17 ετών και έξι μηνών στον πρώτο και 11 ετών και έξι μηνών στον δεύτερο, για ληστεία, διακεκριμένη κλοπή και σύσταση συμμορίας.

Ο ανήλικος που εμπλέκεται στο έγκλημα έχει ήδη καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή από το Δικαστήριο Ανηλίκων.

«Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι τέλεσαν ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, δεδομένου ότι προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς τον γκρεμό» είχε τονίσει λίγη ώρα νωρίτερα στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός.

Τις απολογίες των κατηγορουμένων είχαν διακόψει το ξέσπασμα της τραγικής μητέρας του θύματος, αλλά και τα δάκρυα του Πακιστανού μεταφραστή, που δεν άντεξε τη συναισθηματική φόρτιση.

«Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Πήγαμε να ληστέψουμε, δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Ο νεαρός καθόταν κοντά στον γκρεμό. Πήγα κοντά του κρατώντας μαχαίρι και αυτός γλίστρησε» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο Πακιστανός.

«Να μας φέρει τον Νικόλα μας πίσω και, αν τον φέρει, από μένα είναι ελεύθερος! Εμείς ούτε γιορτές ούτε Χριστούγεννα θα ζήσουμε ξανά» ξέσπασε η μητέρα του αδικοχαμένου 25χρονου, ενώ ο διερμηνέας με δάκρυα στα μάτια ζήτησε λίγο χρόνο να συνέλθει: «Δεν αισθάνομαι καλά από τη στεναχώρια, έχω χάσει κι εγώ παιδί» είπε.

Ο Ιρακινός κατηγορούμενος επιχείρησε να αντικρούσει τη μαρτυρία της 24χρονης Πορτογαλίδας φίλης του θύματος, υποστηρίζοντας ότι δεν πλησίασε ο ίδιος τον 25χρονο Νικόλα, αλλά είχε ακινητοποιήσει τη νεαρή φίλη του μαζί με τον ανήλικο.

«Ηταν πιο εύκολο να πάω στην κοπέλα, γιατί δεν αντιδρούσε. Ζητάω συγγνώμη, δεν το πιστεύω ακόμα ότι έγινε αυτό το πράγμα. Ποτέ δεν σχεδίασα κάτι τέτοιο, πήγαμε να κλέψουμε, αλλά όχι να σκοτώσουμε. Δεν ξέρω πώς έγινε κάτι τέτοιο. Εγώ ήμουν μόνο στο κορίτσι, δεν έφτασα ποτέ δίπλα στον άνδρα. Υστερα από λίγο ήρθε ο άλλος και μου είπε να φύγουμε» είπε στην απολογία του.

Στην κατάθεσή της, η φίλη του θύματος τόνισε πως ο άτυχος νέος εκλιπαρούσε για τη ζωή του, αλλά εκείνοι συνέχισαν ακάθεκτοι να τον σπρώχνουν προς τον γκρεμό.

«Τους έλεγε ο Νίκος “δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αυτό”. Τον κρατούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια στην άκρη του γκρεμού. Αν ήθελαν, θα μπορούσαν να τον έχουν κρατήσει να μην πέσει» είπε η μάρτυρας.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι με το που πήραν τους σταυρούς του Νίκου, δεν τους ένοιαζε πια και τον πέταξαν στο κενό» είχε πει στην κατάθεσή της η χαροκαμένη μητέρα, η οποία ξέσπασε κοιτάζοντας κατάματα τους δύο κατηγορουμένους: «Δεν με κοιτάνε στα μάτια γιατί είναι θρασύδειλοι. Αν και οπλισμένοι και σωματώδεις, τα έβαλαν με ένα κλαράκι σαν τον Νικόλα μου» τόνισε.

esr 3107 012 cmyk

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...