Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025

Ενοχλημένος ο Γιώργος Αμούτζας μετά από ερώτηση για την προσωπική του ζωή

Ο Γιώργος Αμούτζας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@star» και...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα...

Κέλλυ Κελεκίδου: Η φωνή της έγινε σύμμαχος των πρωταγωνιστριών της «Vaginahood» σε...

To δικό της λιθαράκι στην τεράστια προσπάθεια, υπέρ οργανώσεων προστασίας γυναικών, που κάνει η ομάδα της παράστασης «Vaginahood», θέλησε να βάλει η Κέλλυ Κελεκίδου.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

Φτου κι απ’ την αρχή!

❱❱ Την επανεκκίνηση του επανυπολογισμού περίπου 2.000.000 «παλαιών» συντάξεων γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Εργασίας……, τονίζοντας ότι, όπως έγινε η διαδικασία, προέκυψαν «χρυσές» συντάξεις, αλλά και μεγάλες αδικίες.

Επί της ουσίας, ο Γιάννης Βρούτσης επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις για τη μεροληπτική εφαρμογή του επανυπολογισμού σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων με τη μη απόδοση προσαυξήσεων σε όσους κατέβαλλαν επιπλέον εισφορές, κάτι που προκάλεσε την απώλεια 1.250 ευρώ ετησίως σε κάθε δικαιούχο, κατά μέσο όρο.

«Από τη μία έχουμε ευνοϊκές απονομές συντάξεων και από την άλλη αδικίες» ανέφερε ο κ. Βρούτσης και έκανε γνωστό ότι σύντομα «θα γίνει restart στο σύστημα επανυπολογισμού».

Το θέμα του τρόπου με τον οποίο δήθεν έγινε ο επανυπολογισμός των «παλαιών» συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) ήρθε στην επιφάνεια μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του υπουργού Εργασίας για τις «χρυσές» συνταξιοδοτικές αποφάσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούσαν σε μηνιαίες απολαβές ακόμη και 24.000 ευρώ!

«Οροφή» τα 3.000€

Σε σχέση με το θέμα αυτό ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να μπει πλαφόν στα ανώτατα ποσά των συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «οροφή» θα είναι της τάξης των 3.000 ευρώ τον μήνα. Ουσιαστικά, ο κ. Βρούτσης επιβεβαίωσε ότι έγιναν λάθη στον επανυπολογισμό των «παλαιών» συντάξεων, δηλαδή όσων είχαν εκδοθεί πριν από τις 13 Μαΐου 2016, πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 4387/16.

Σημειώνεται ότι, βάσει των καταγγελιών του μέλους της διοικούσας επιτροπής του ΚΕΠΕΑ / ΓΣΕΕ και ειδικευμένου στο Ασφαλιστικό Κώστα Νικολάου, κατά τον δήθεν επανυπολογισμό των «παλαιών» συντάξεων στα τέλη του 2018 η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τουλάχιστον δύο σημαντικά λάθη.

Σύμφωνα με τον Κ. Νικολάου, πριν από τον επανυπολογισμό οι «παλαιές» συντάξεις έπρεπε να είχαν επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν από τις παράνομες -κατά το ΣτΕ- περικοπές των νόμων του 2012.

Επίσης, στον επανυπολογισμό δεν λήφθηκαν υπόψη οι προσαυξήσεις από την καταβολή τυχόν επιπλέον εισφορών, όπως ισχύει για όσους ήταν σε ΒΑΕ, τράπεζες ή ΔΕΚΟ ή είχαν παράλληλη ασφάλιση ή λάμβαναν 13ο και 14ο μισθό.

Τις ελλείψεις του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και τη μη ορθή εφαρμογή του επισήμανε σε σχετικό άρθρο του ο πρόεδρος της Ενωσης Εμμισθων Δικηγόρων Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα στρεβλό σύστημα υπολογισμού».

Το υπάρχον σύστημα απονομής κύριων συντάξεων, σύμφωνα με τον κ. Κουτσόλαμπρο, χρήζει σημαντικών βελτιώσεων, στις οποίες η Πολιτεία όφειλε να είχε προχωρήσει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αφού, όπως τονίζει, «τώρα πια είναι αμφίβολο αν μπορεί να ανακοπεί (και μάλιστα αναδρομικά) η χορήγηση ιδιαίτερα υψηλών ή και πολύ χαμηλών συντάξεων»!

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της σόουμπιζ

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

Άφαντη η Ναταλία Λιονάκη – Πέταξε τα ράσα ή αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας;

Η Ναταλία Λιονάκη έχει αφήσει τα εγκόσμια τα τελευταία χρόνια και έγινε μοναχή Φεβρωνία και βρίσκεται στην Αφρική.

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Βάσια Τριφύλλη: Για φαγητό με την κόρη της

Η Βάσια Τριφύλλη βγήκε για φαγητό με την κόρη της, Βερόνικα και πόζαραν για αναμνηστικές φωτογραφίες τις οποίες η κόρη της ηθοποιού δημοσίευσε στο facebook.





Μποζουκια Αθηνα