Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η αμαζόνα Μυρτώ!

❱❱ Παιδική ιστορία με super ηρωίδα την 24χρονη που έπεσε θύμα Πακιστανού «τέρατος» πριν από επτά χρόνια στην ΠάροΑπό τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Η πίστη και ο αγώνας για ζωή που εξακολουθεί να υποδεικνύει η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, επτά χρόνια μετά τον «μαύρο» εκείνο Ιούλιο, όταν έπεσε θύμα των διεστραμμένων ορέξεων του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς στην Πάρο, έγιναν πηγή έμπνευσης για τη συγγραφέα Εύα Πετροπούλου-Λιανού, η οποία δημιούργησε για χάρη του νεαρού κοριτσιού την πιο αισιόδοξη παιδική ιστορία.

Στο παραμύθι με τίτλο «Η νεραϊδο-αμαζόνα Μυρτιά» η Μυρτώ αποτυπώνεται ως μια super ηρωίδα, η οποία αποτελεί σύμβολο για τον μαγικό κόσμο των νεράιδων, καθώς όλες προσπαθούν να της μοιάσουν και να επηρεαστούν από τον τρόπο με τον οποίο βλέπει εκείνη τη ζωή.

Αυτό, άλλωστε, αναφέρει και η Εύα Πετροπούλου-Λιανού στο μήνυμά της, το οποίο δημοσιεύεται στο βιβλίο που υπογράφει μαζί με τη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη: «Εμπνευσμένη από τη γνωριμία μου με τη Μυρτώ, θέλησα να γράψω μια ιστορία για ένα δυνατό και χαμογελαστό παιδί που του αρέσει να ακούει παραμύθια, του αρέσει να τρώει σοκολάτα…

Η αμαζόνα Μυρτιά δεν τα παρατάει εύκολα στο βιβλίο μας, όπως και η Μυρτώ μας, που αντιμετωπίζει τη ζωή με επιμονή και πίστη. Ευελπιστώ ότι η Μυρτώ θα γίνει σύμβολο όλων μας και θα μας εμπνέει καθημερινά με τη δύναμη της ψυχής της για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε έναν ειρηνικό και αλληλέγγυο κόσμο! Εύχομαι, Μυρτώ μου, να γίνεις καλά».

Το παραμύθι αποτελεί μια προσπάθεια που καταβάλλουν η Εύα Πετροπούλου μαζί με τη μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου, προκειμένου να συγκεντρωθούν το γρηγορότερο τα χρήματα που απαιτούνται ώστε η 24χρονη να μεταφερθεί σε κέντρο αποθεραπείας στη Ρωσία, που θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω εξέλιξη της υγείας της.

Γι’ αυτό και όλα τα έσοδα από την πώληση του παραμυθιού θα διατεθούν εξ ολοκλήρου και μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό. Για τον λόγο αυτόν τόσο η συγγραφέας όσο και η μητέρα του 24χρονου σήμερα κοριτσιού καλούν όλους εκείνους που επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, αγοράζοντας με 10 ευρώ ένα από τα αντίτυπα του παραμυθιού, να επικοινωνήσουν μέσω μηνυμάτων στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook.

Την εικονογράφηση υπογράφει η πετυχημένη Βιβή Μαρκάτου, η οποία απέδωσε με ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο την ιστορία των πρωταγωνιστών.

f2 351

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...