Guest stars Γιάνης και Δανάη

❱❱ Στην πρεμιέρα της ταινίας του Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» ο Βαρουφάκης και η σύζυγός του

Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου έκλεψαν τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ της Βενετίας!

Όπως αναμενόταν, το διάσημο ζευγάρι βρέθηκε το Σάββατο στην 76η Μόστρα για την πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι στο δωμάτιο», που βασίζεται στο βιβλίο του πρώην ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής πλέον του ΜέΡΑ25 «Ανίκητοι ηττημένοι», και προβλήθηκε στο φεστιβάλ εκτός συναγωνισμού.

Φωτογραφήθηκαν, μάλιστα, με τα «alter ego» τους, τους ηθοποιούς που τους ενσάρκωσαν στην ταινία Χρήστο Λούλη και Βαλέρια Γκολίνο.

Ο Βαρουφάκης επέλεξε να εμφανιστεί χωρίς γραβάτα, με μαύρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο, ενώ η σύζυγός του ήταν εντυπωσιακή μέσα στο μακρύ φόρεμά της στο χρώμα της θάλασσας, που σχεδίασε η ίδια και φτιάχτηκε από τους οίκους Λαλαούνη και Ζούλια.

Στην ταινία του Κώστα Γαβρά, που πραγματεύεται την περίοδο της κρίσης του 2015 και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους όταν ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρωταγωνιστεί επίσης ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος υποδύεται τον Αλέξη Τσίπρα, και ο οποίος ήταν κι αυτός παρών στη σημαντική βραδιά.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο 86χρονος σκηνοθέτης εξήγησε πώς κατέληξε να γράψει το σενάριο.

Για την κρίση

«Η ιδέα για μια ταινία για την ελληνική κρίση υπήρχε ήδη από το 2007, όταν ο πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι, πολύ πριν ξετυλιχτεί το δράμα, μου είπε “η Ελλάδα οδεύει προς την καταστροφή”.Μου εξήγησε ακριβώς τι θα συνέβαινε και δύο χρόνια αργότερα, πράγματι, ξεκίνησε η κρίση. Αρχισα να συλλέγω πληροφορίες για να καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Στο κεφάλι μου είχα την ιδέα να κάνω μια ταινία γι’ αυτό το θέμα, χωρίς να έχω μια δραματική κατεύθυνση ακόμα, ώσπου η Μισέλ (Ρέι Γαβρά, παραγωγός και σύζυγος του Κώστα Γαβρά) μού έστειλε ένα άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη και είπα “αυτό είναι η ταινία”» είπε, μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο οσκαρικός σκηνοθέτης τιμήθηκε με το βραβείο Jaeger-Lecoultre για το συνολικό έργο του και την κινηματογραφική καριέρα του και καταχειροκροτήθηκε από όλη την αίθουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η Τούνη «βασίλισσα» των Airbnb στην Αθήνα

Η διάσημη influencer επένδυσε σε δύο ακίνητα στο κέντρο...

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Σπάνια δημόσια έξοδος Έλληνα ηθοποιού με την όμορφη σύζυγό του

«Με την σύζυγό μου είμαστε και μαζί από τότε που ξεκίνησα, οπότε είναι δίπλα μου σε όλη την πορεία»