Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Αηδόνι» του δημοτικού έσωσε το μωρό των σκουπιδιών

Τυχερό μέσα στην ατυχία που το σημάδεψε από τις πρώτες ημέρες της ζωής του στάθηκε ένα νεογέννητο αγοράκι, το οποίο η ίδια η μητέρα του παράτησε στα σκουπίδια στην Καλαμάτα, κλεισμένο μέσα σε μια χαρτοσακούλα.

Από την Εύα Παπαδάτου

Μια γνωστή στην περιοχή τραγουδίστρια δημοτικών ασμάτων βρέθηκε, σαν από μηχανής θεός, και το έσωσε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν περάσει το απορριμματοφόρο που θα έλιωνε στον κάδο του το μόλις πέντε ημερών βρέφος!

Η επίδοξη «Μήδεια», μια 24χρονη Γεωργιανή, είχε βάλει το μωράκι μέσα σε βυθιζόμενο κάδο απορριμμάτων βάθους δύο τριών μέτρων και θα έβρισκε φρικιαστικό θάνατο αν δεν πάθαινε βλάβη το απορριμματοφόρο του δήμου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει, δίνοντας τον χρόνο στην τραγουδίστρια Βίκυ Τσώνη, που μένει κοντά, να πάει στον κάδο γύρω στις 06.30 χθες το πρωί για να πετάξει τα σκουπίδια της και να αφήσει φαγητό στις γάτες της γειτονιάς!

f4 3

Το αηδόνι του δημοτικού τραγουδιού άκουσε μέσα από τον κάδο έναν θόρυβο σαν νιαούρισμα και, ως φιλόζωη, άνοιξε για να δει αν ήταν όντως μέσα κάποιο παρατημένο γατάκι. Με έκπληξη είδε μια χάρτινη σακούλα να κουνιέται, σαν κάτι να κλοτσούσε από μέσα, και κατάλαβε πως επρόκειτο για μωρό! Έβαλε ένα μεγάλο ξύλο για να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα του κάδου, προκειμένου να παίρνει αέρα το βρέφος, και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, γιατί δεν είχε μαζί της κινητό.

f2 Skoupidia

Ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στο σημείο μπήκε μέσα στον κάδο και πήρε προσεκτικά τη χάρτινη σακούλα, η οποία ευτυχώς βρισκόταν πάνω από άλλες, κάτι που σημαίνει ότι το μωρό «προσγειώθηκε» στα μαλακά και όχι στο τσιμέντο. Η χαρτοσακούλα ήταν πολύ καλά κλεισμένη και μέσα βρισκόταν το αγοράκι, που είχε μελανιάσει από το κλάμα.

Παρά το γεγονός ότι έμεινε περίπου τρεις ώρες στον βυθιζόμενο κάδο με λιγοστό αέρα, δεν έπαθε υποθερμία ούτε ασφυξία, ίσως επειδή η σακούλα ήταν χάρτινη και όχι νάιλον. Το αγγελούδι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε πως, πέρα από αφυδάτωση και ίκτερο, η υγεία του δεν διέτρεχε κίνδυνο. Παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, όπου ενυδατώνεται και σιτίζεται με ορό.

Στάθηκε τυχερό

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, το βρέφος στάθηκε τυχερό, καθώς το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω βλάβης!

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Αρχές, οι οποίες άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια περίοικος άκουσε δύο γυναίκες να συνομιλούν δίπλα στον κάδο και τη μία να λέει «δεν μπορώ να το κάνω, δεν μπορώ να το κάνω». Ένα στοιχείο που βοήθησε τις έρευνες ήταν ότι ο ομφάλιος λώρος είχε «μανταλάκι», που σημαίνει ότι είχε κοπεί σε νοσοκομείο ή μαιευτήριο. Τελικά, έπειτα από επικοινωνία με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, έγιναν γνωστά τα στοιχεία που οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη της μητέρας.

Η 24χρονη Γεωργιανή, που γέννησε στις 14 Δεκεμβρίου, συνελήφθη στο διαμέρισμα όπου έμενε προσωρινά, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τον κάδο, και μάλιστα έφτιαχνε τις βαλίτσες της για να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας! Όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν γνώριζε ποιος ήταν ο πατέρας του μωρού της και, καθώς είναι άνεργη και χωρίς μόνιμη στέγη, πήρε την απόφαση να πετάξει ζωντανό το σπλάχνο της στα σκουπίδια!

«Είχα το κεφάλι μέσα στον κάδο και του έλεγα ‘‘αγάπη μου, μην κλαις’’»

Η ηρωίδα, που έγινε ο «φύλακας άγγελος» του μωρού, είναι η τραγουδίστρια δημοτικών τραγουδιών Βίκυ Τσώνη, που χαρίζει αξέχαστες στιγμές διασκέδασης στους λάτρεις των πανηγυριών της Μεσσηνίας. Αγαπητή για την καλοσύνη και την ευγένειά της, η κυρία Τσώνη είναι και γνωστή φιλόζωη, αφού κάθε πρωί, όταν ακόμα όλοι κοιμούνται, εκείνη σηκώνεται για να ταΐσει τις γάτες της γειτονιάς. Έτσι έκανε και χθες το πρωί και έσωσε τη ζωή του βρέφους. Η περιγραφή της στο messinialive συγκλονίζει.

«Ήταν γύρω στις 06.30, όταν άκουσα ένα κλάμα και νόμιζα ότι μπορεί να είναι κάποιο γατάκι. Άνοιξα και είδα μια τσάντα χάρτινη, η οποία κουνιόταν πολύ έντονα. Μία έκλαιγε, μία σταμάταγε. Κατάλαβα ότι ήταν μωρό και άρχισα να ζητάω βοήθεια, γιατί δεν είχα μαζί το κινητό. Δεν σταματούσε κανείς και όλοι μου έλεγαν ”δεν είναι παιδί, είναι γατιά”, ενώ κάποιος μου είπε ”έχεις πιει και δεν ξέρεις τι λες”» είπε η κυρία Τσώνη και προκαλεί συγκίνηση προσθέτοντας:

«Είχε βραχνιάσει»

«Εγώ, που δεν είμαι μαμά, είχα βάλει μέσα το κεφάλι και έλεγα στο μωρό ”Θα σε σώσω εγώ, αγάπη μου, μην κλαις”, ενώ εκείνο είχε βραχνιάσει από το γοερό κλάμα. Δεν άφηνα κανέναν να ρίξει μέσα σκουπίδια, γιατί θα ήταν ο θάνατός του. Τους έλεγα ”ας είναι και γατιά, δώστε μου το κινητό σας να καλέσω κάποιον” και μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν, γιατί βιάζονταν να πάνε στη δουλειά»!

Κάποια στιγμή, δύο περαστικοί σταμάτησαν και κάλεσαν την Αστυνομία, και σε πέντε λεπτά ήρθαν δύο αστυνομικοί. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, όταν πήρε το βρέφος στα χέρια του, δάκρυσε και της είπε ότι «λόγω των εορτών σε έστειλε ο Θεός». Συγκινημένη η κυρία Τσώνη είπε πως έκανε αγώνα γι’ αυτό το αγγελούδι, γιατί δεν την πίστευε κανείς. Μάλιστα, είπε πως την ώρα που το έβγαζε από τον υπόγειο κάδο ο αστυνομικός δεν θέλησε να το δει, γιατί είχε τάση για λιποθυμία.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...