Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κάνιε Γουέστ: Ο εκκεντρικός ράπερ σχεδιάζει να ανοίξει το δικό του στούντιο...

Ο «θεοσεβούμενος» Κάνιε Γουέστ που κυκλοφορούσε τραγούδι με τίτλο...

«Akis’ Food Tour»: Χίος & Ψαρά: Δυο ακριτικοί θησαυροί εμπειριών και γεύσεων

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη ανατρεπτικό γαστρονομικό ταξίδι; Ένα...

54χρονη ασθενής στις ΗΠΑ απέκτησε «μηχανική καρδιά» και νεφρό γουρουνιού

Πρώτη φορά ασθενής με δύο σοβαρές παθήσεις στο τελικό...

Αυνανισμός κατά του… καρκίνου του προστάτη

Τελικά στο χέρι των ανδρών είναι να μειώσουν τον...

Ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας «σκαρφίστηκε» να φτιάξει μάσκες από… ρετάλια και να τις πουλάει 25 € το κομμάτι!

Μια υπογραφή είναι ικανή να εκτοξεύσει την τιμή μιας… ταπεινής υφασμάτινης μάσκας από το ένα ευρώ, που συνήθως πωλείται, στα 25 ευρώ!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως ο γνωστός σχεδιαστής και θαυμαστής της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι Βασίλης Ζούλιας θεωρεί ότι οι μάσκες που παράγει το ατελιέ του και φέρουν την υπογραφή του έχουν τέτοια… προστιθέμενη αξία, που του δίνει την άνεση να κάνει χρυσή κονόμα, πουλώντας τες σε εξωφρενική τιμή!

Ο γνωστός Ελληνας σχεδιαστής στράφηκε στο διαδικτυακό εμπόριο και λάνσαρε μάσκες από fabric scraps -δηλαδή… περισσεύματα υφασμάτων ή κοινώς ρετάλια!- και εμπνευσμένες από το στιλ των 70s, με τιμή εκκίνησης τα 25 ευρώ! Μάλιστα, έγραψε για τις «χρυσές» μάσκες του στο Instagram: «Λοιπόν, εάν είναι να φορέσετε μάσκα, ας είναι ”Ζούλιας”! Ποιος είπε ότι πρέπει να μοιάζουμε σαν γιατροί ή ασθενείς σε νοσοκομείο; Επιτρέπεται να κάνουμε κάτι πιο ευχάριστο, σωστά; Κάντε την παραγγελία σας για μια μάσκα στα 25 ευρώ, 3 μάσκες στα 50 ευρώ και 7 στα 100 ευρώ».

«Να ντρέπεστε»

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε χοντρό κράξιμο από πολίτες στον σχεδιαστή, που αποφάσισε να μετατρέψει σε γερή μπίζνα την ανάγκη του κόσμου για προστασία από τον θανατηφόρο ιό: «Ειλικρινά με τις συγκεκριμένες τιμές για μάσκες θα έπρεπε να ντρέπεστε», «Σοβαρά μιλάτε τώρα; Μιλάμε είναι για γέλια» είναι ορισμένα από τα οργισμένα ποσταρίσματα πολιτών στο instagram του Ζούλια!

Ο σχεδιαστής όταν κατάλαβε ότι του «τα χώνουν» προσπάθησε να δικαιολογηθεί με δεύτερη ανάρτησή του (διατηρούμε την… ορθογραφία), αναφερόμενος στα άτομα που εργάζονται για τις μάσκες-έργα τέχνης:

«Όλοι αυτοί είναι μισθωτοί υπάλληλοι από αυτούς που ο αγαπητός Κυριάκος μας είπε να μην απολύσουμε και αυτό θέλουμε και εμείς. Οι μάσκες αυτές δεν είναι μιας χρίσης… την κρατάτε για πάντα ξερώντας ότι αυτά τα 25ευρώ πήγαν σε μια ελληνική επιχείρηση… και όχι σε ένα σάπιο σύστημα εκμετάλλευσης εργασίας. Με αγάπη και εκτίμηση Βασίλης Ζούλιας. ΥΣ Επίσης δεν ανήκουμε σε καμιά πολυεθνική εμείς…».

Το περασμένο καλοκαίρι ο σχεδιαστής είχε αποθεώσει την πολυσυζητημένη ενδυματολογική επιλογή της Μαρέβας Μητσοτάκη κατά την επίσημη επίσκεψη του ζεύγους στο Παρίσι και την είχε συγκρίνει με τη σύζυγο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Από την Αμαλία Μεγαπάνου είχαμε να ασχοληθούμε με το στιλ κάποιας πρώτης κυρίας, πέρασαν 50 χρόνια. Σκέφτηκε το πρωί να βάλει τα χρώματα της Γαλλίας, πήγε και μια χαρά. Σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους δεν άρεσε, εκείνη δεν την ένοιαξε καθόλου».

μασκεες

Οι «συνεταιρισμοί»

Τους δύο, όμως, συνδέει και κοινός συνεταίρος, η Κύπρια δικηγόρος Γεωργία Ευσεβίου, που είχε επενδύσει στην εταιρία ενδυμάτων της Μαρέβας Μητσοτάκη και είχε αγοράσει μετοχές στην εταιρία του σχεδιαστή μαζί με τον σύζυγό της, πρώην ηγέτη του μπασκετικού Αρη, Νίκο Λάσκαρη.

Το ζεύγος Λάσκαρη – Ευσεβίου, ο γάμος του οποίου θύμισε υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ, είχε βρεθεί σε δικαστική περιπέτεια ύστερα από μήνυση του Λετονού επιχειρηματία Μάικλ Σουμπότινς, για υπεξαίρεση 915 κιλών χρυσού αξίας 40.000.000 ευρώ και 57.280.599 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- θα τον βοηθούσαν να ιδρύσει τράπεζα στην Ελβετία!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Ζούλιας είχε εμφανιστεί και ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη γειτόνισσά του Ντόρα Μπακογιάνη, για τις εργασίες ανακαίνισης που κάνει στο σπίτι που κληρονόμησαν η ίδια και οι αδελφές της από τον πατέρα τους στη συμβολή των οδών Ησιόδου και Αραβαντινού, απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο!

«Τώρα ειδικά, που πρέπει να μένουν στα σπίτια τους τηρώντας τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι αναγκασμένοι να υπομένουν το μαρτύριο να ακούνε όλη μέρα τα τρυπάνια των εργατών» είχε γράψει σε ανάρτησή του.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...