Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Οι πολιτικοί τίμησαν την Ημέρα του Πατέρα με ρετρό φωτογραφίες

Τη χθεσινή Ημέρα του Πατέρα, η οποία τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος από την αντίστοιχη Ημέρα της Μητέρας, τίμησαν και οι πολιτικοί, που κι αυτούς… πατέρας τούς γέννησε.

«Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια. Μας λείπεις…» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας με τον πατέρα του που ανάρτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο πατέρας του Γιώργος Τζιτζικώστας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 20 χρόνια, ήταν υφυπουργός του Κωνσταντίνου Καραμανλή και υπουργός Μακεδονίας – Θράκης επί κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Απόστολος ήταν ο αγαπημένος του γιος, γι’ αυτό και η χθεσινή νοσταλγία του περιφερειάρχη ήταν μεγαλύτερη.

Την ίδια νοσταλγία ένιωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία θυμήθηκε κι εκείνη τα «μωρουδιακά» χρόνια της με τον μπαμπά της. «Αγαπημένη παλιά φωτογραφία με τον πατέρα μου. Τον ευχαριστώ για ό,τι μου δίδαξε. Για κάθε έγνοια του, κάθε προσδοκία και κάθε αγκαλιά» είπε η Νίκη Κεραμέως, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα μια πολύ προσωπική φωτογραφία της.

Ο πατέρας της υπουργού είναι ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Κωνσταντίνος Κεραμεύς, ιδρυτής της δικηγορικής εταιρίας Κεραμεύς και Συνεργάτες, που έχει διπλή έδρα: στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Μεταξύ άλλων, τη δεκαετία του 1990 είχε διατελέσει πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ενώ δίδασκε στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης.

Από τη μεταπολεμική περίοδο

Ενας ωραίος, μορφωμένος άνθρωπος από τα Κεχριάνικα Μάνης ήταν ο πατέρας του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη. Ο Θανάσης Δαβάκης προέρχεται από την ομώνυμη μανιάτικη πολιτική – στρατιωτική οικογένεια, η παρουσία της οποίας στο Κοινοβούλιο χρονολογείται από τη μεταπολεμική περίοδο. Ο πρόγονός του Δημήτριος Δαβάκης είχε διατελέσει υφυπουργός και υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις Καραμανλή από τη δεκαετία του 1950 και μεταπολιτευτικά. Αλλος πρόγονός του ήταν επίσης βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής, ενώ από το ίδιο «δέντρο» (Κεχριάνικα Λακωνίας) προέρχεται και ο ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Δαβάκης.

«Σε έχω κάθε στιγμή μαζί μου. Θα ήθελα να ήσουν δίπλα μου σήμερα αλλά και κάθε μέρα» έγραψε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναπολώντας τον δικό του πατέρα. Ο πατέρας του δημάρχου Βασίλης Ζέρβας ήταν πολιτικός μηχανικός.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα