Ντροπή και αίσχος! H προκλητική αδιαφορία υπευθύνων του Δήμου Ωραιοκάστρου στο αίτημα ενός πατέρα παιδιού ΑμεΑ για χορήγηση θέσης στάθμευσης

Εξάντλησαν την αναλγησία και την αδιαφορία τους οι αρμόδιοι στον Δήμο Ωραιοκάστρου απέναντι σε μια οικογένεια που ανεβαίνει καθημερινά τον δικό της γολγοθά, καθώς μεγαλώνει ένα αυτιστικό παιδί με ποσοστό αναπηρίας 80%.

Επί σχεδόν επτά μήνες και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του πατέρα, η αρμόδια τεχνική υπηρεσία κωφεύει και αποφεύγει να απαντήσει επίσημα στο αίτημά του για χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑμεΑ!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην «Espresso» ο Θεολόγης Γρένδας, η περιπέτεια της οικογένειάς του, που συνεχίζεται ως σήμερα, άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου, όταν κατέθεσε αίτηση στον δήμο ζητώντας να του παραχωρήσουν μια θέση στάθμευσης ΑμεΑ στον δρόμο που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του.

«Ήρθαμε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου πριν από περίπου έναν χρόνο. Ο 29χρονος γιος μου έχει διαγνωστεί με 80% αναπηρία από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, ενώ η σύζυγός μου πάσχει από διάφορα αυτοάνοσα. Στις 6 Φεβρουαρίου έκανα αίτηση για θέση στάθμευσης για ΑμεΑ. Όμως η αρμόδια υπάλληλος την παρέλαβε στις 6 Μαΐου! Δηλαδή, για να πάει ηλεκτρονικά η μία αίτηση από το ένα γραφείο στο αρμόδιο τεχνικό τμήμα έκανε τρεις μήνες» δηλώνει στην «Espresso».

Άνω ποταμών

Όπως αποκαλύπτει ο πατέρας (που διατηρεί φιλικές σχέσεις με την ηθοποιό Νένα Χρονοπούλου, ο γιος της οποίας είναι επίσης ΑμεΑ.), έκτοτε δεν έχει πάρει επίσημη γραπτή απάντηση: «Η ολιγωρία και η αδιαφορία του δήμου είναι άνω ποταμών! Η πρώτη δικαιολογία τους ήταν ότι σε αυτόν τον δρόμο απαγορεύεται η στάθμευση. Παρ’ όλα αυτά παρκάρουν εκεί 30 αυτοκίνητα! Δηλαδή, αυτοί ισχυρίζονται “δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε θέση ΑμεΑ”, αλλά 30 αυτοκίνητα μπορούν να παρκάρουν παράνομα!» λέει απελπισμένος.

Μάλιστα, αναγκάστηκε να απευθυνθεί και σε μία αντιδήμαρχο για να εξεταστεί επιτέλους το αίτημα του. «Η απάντησή της ήταν: “Φέρε το αυτοκίνητο, να το πάρω στο δημαρχείο! Βάζε το μπροστά, θα το προσέχουμε εμείς, γιατί φέρνουν αντίρρηση κάποιοι”…» αποκαλύπτει, διευκρινίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα δέχεται απειλές από έναν γείτονα, όπως «δεν έχεις δει ακόμη τίποτα» ή «θα δεις τι θα πάθεις»!

Του έκοψαν κλήση

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Γρένδας, συνάντησε και τον δήμαρχο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το ζήτημά του θα ρυθμιστεί, αλλά και τον αρμόδιο των τεχνικών υπηρεσιών που του απάντησε ότι η αίτηση του θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Όμως έως σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο! Ώσπου να βρεθεί λύση στο πρόβλημά του, εκείνος είναι αναγκασμένος να παρκάρει το αυτοκίνητό του 200 με 300 μέτρα μακριά από το σπίτι του, ενώ μία φορά τού έκοψαν κλήση, επειδή πάρκαρε παράνομα. Την ίδια ώρα, το αυτοκίνητο παραμένει ένα απολύτως απαραίτητο «εργαλείο» για τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα χρειάζεται να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης για να επισκέπτεται ο γιος τους ψυχίατρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Ποια ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή με αυτά τα χαριτωμένα παπούτσια;

Η ηθοποιός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και εμφανίστηκε φορώντας παπούτσια με χοντρό τακούνι σαν σαμπό σε ροζ χρώμα με σχέδια.