Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Σε απόγνωση επαγγελματίες και εργαζόμενοι! Κλείνουν τα μαγαζιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Οριστική ταφόπλακα στη «μήτρα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, την εστίαση, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με τα μέτρα περιορισμού του κύκλου εργασιών της που επιβάλει.

Με το μέτρο του υποχρεωτικού κλεισίματος τα μεσάνυχτα, που επιβλήθηκε σε αρκετές περιοχές από τα μέσα Αυγούστου και έπειτα, η εστίαση γίνεται σύγχρονη… Ιφιγένεια, καθώς θυσιάζεται με κάθε επισημότητα στον βωμό της ανικανότητας να ελεγχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χιλιάδες καταστηματάρχες αναμένεται να βάλουν από μόνοι τους «λουκέτο» από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική. Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) επισημαίνει με ανακοίνωσή του ότι τα προβλήματα στον κλάδο έχουν φέρει σε απόγνωση επαγγελματίες και εργαζομένους του χώρου και ιδιοκτήτες ακινήτων για τα οποία τα ενοίκια καταβάλλονται με μεγάλη δυσκολία.

«Προσπαθήσαμε πολύ όλο το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν να ξεκινήσουμε έναν παραγωγικό διάλογο με την κυβέρνηση, θέτοντας προς συζήτηση οργανωμένες προτάσεις και ένα πλήρως μελετημένο σχέδιο δράσης που θα προστάτευε τον κλάδο, προβλέποντας την καταστροφή που ερχόταν κατά πάνω μας. Ωστόσο, αυτό που εισπράττουμε μέχρι σήμερα, είναι αυτό που εισπράττει ο κλάδος από κάθε κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες: αδιαφορία» αναφέρουν τα μέλη του σωματείου και καλούν σε lockdown τους ιδιοκτήτες.

Τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, απαλλαγή των επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη του έτους 2020, δημοτικό φόρο, τέλη κοινόχρηστων χώρων, μείωση των ενοικίων εστίασης στο ίδιο ποσοστό που θα μειωθεί το δικαίωμα χρήσης του χώρου, μείωση του ΦΠΑ σε 6% σε φαγητό και καφέ, κάτι που βασίζεται, άλλωστε, σε προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, κατάργηση προκαταβολής φόρου στο 100% και ένταξη του κλάδου της εστίασης στον ΕΟΤ.

Ωστόσο, όπως έκανε, χθες γνωστό, η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, τα καταστήματα εστίασης στην Αττική δεν θα συμμετάσχουν στο lockdown του κλάδου, που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 τα μεσάνυχτα σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό δεν προβλέπεται η εξαίρεση για τα καταστήματα delivery και take away, όπως ίσχυε αρχικά.

Το γεγονός της μη αναγραφής της εξαίρεσης αυτής, όπως υπήρχε στην ΚΥΑ της 11ης Αυγούστου, σημαίνει στην πράξη ότι απαγορεύεται η διανομή μετά τα μεσάνυχτα, οπότε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να κατεβάζουν ρολά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται πιθανότατα για παράλειψη, η οποία, βέβαια, δεν είναι γνωστό αν μπορεί να διορθωθεί άμεσα, καθώς την ερχόμενη Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, λήγουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Βέβαια, σε περίπτωση που αποφασιστεί παράταση των περιοριστικών μέτρων, το θέμα θα πρέπει να επανεξεταστεί, καθώς επιφέρει ακόμα ένα καίριο πλήγμα στις επιχειρήσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...