Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Κρατερός Κατσούλης: «Ήρθα με τη μηχανή και ήταν σαν να οδηγώ μέσα...

Ο Κρατερός Κατσούλης πέρασε δύσκολα το πρωί της Παρασκευής λόγω της κακοκαιρίας ώσπου να φτάσει στο στούντιο της εκπομπής «Νωρίς νωρίς»

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Εκτός της εκπομπής «Νωρίς νωρίς» για δεύτερη ημέρα η Μαρία Ηλιάκη

Η Μαρία Ηλιάκη απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής.

«Αναρμόδια» δηλώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τις διαστάσεις των μασκών

Άρον άρον μπήκε «φρένο» στην παραγωγή των… XXL μασκών που μοιράστηκαν στους μαθητές την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, μετά το άνευ προηγουμένου «γλέντι» που στήθηκε στο διαδίκτυο από γονείς οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν με σπαρταριστό τρόπο το πρωτοφανές κυβερνητικό φιάσκο!

Ταυτόχρονα, οι εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν «πάσα» την ευθύνη για την γκάφα, χωρίς να διαφαίνεται διάθεση να υποβάλει κάποιος την παραίτησή του, έστω για λόγους ευθιξίας!

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος διακόπηκε άμεσα η παραγωγή των μασκών-γίγας που στοίχισαν πάνω από 6.000.000 ευρώ στους Ελληνες φορολογουμένους, ενώ δόθηκε εντολή να αρχίσει και πάλι, μόλις ληφθούν οι νέες προδιαγραφές κατασκευής τους από το υπουργείο Υγείας.

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του Covid-19» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Την ίδια ώρα, κι ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμα ο ντόρος που προκλήθηκε προτού ανοίξουν καλά καλά τα σχολεία, οι άμεσα υπεύθυνοι για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τις μάσκες… αλεξίπτωτα είτε ρίχνουν το «μπαλάκι» των ευθυνών ο ένας στον άλλο είτε προσπαθούν να υποβιβάσουν το θέμα.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αν και είχε υπογράψει την απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, δεν θέλησε να πει ούτε μία συγγνώμη. Αντίθετα, δήλωσε… αναρμόδια (!) και μίλησε απλώς για «αστοχία», λέγοντας ότι για το ζήτημα των μασκών «δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας (ΓΓΔΥ) και ήδη έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή»!

Η ίδια πρόσθεσε ότι έως ότου ετοιμαστούν οι νέες μάσκες θα δοθούν άλλες μίας χρήσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών για όσο διάστημα χρειαστεί. Λίγες ώρες πριν από την τοποθέτηση της υπουργού, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΓΓΔΥ, η οποία ανέφερε ότι οι διαστάσεις των μασκών, τύπου… full face, «είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές»! Με λίγα λόγια, μπάχαλο…

Ένας από τους προμηθευτές των μασκών, από την πλευρά του, κατηγόρησε την ΚΕΔΕ για το αλαλούμ που προκλήθηκε, τονίζοντας ότι οι ίδιοι είχαν ενημερώσει για το μεγάλο μέγεθος των μασκών.

«Είναι ούτως ή άλλως μεγάλες, είχε σχολιαστεί και από εμάς τους προμηθευτές, το είχαμε πει, είχαν δοθεί και δείγματα. Δεν μας πρότειναν να δημιουργήσουμε μάσκες, να παράγουμε μάσκες, μας είπαν συγκεκριμένες διαστάσεις. Είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού από την ΚΕΔΕ. Και η ΚΕΔΕ δεν ακολούθησε δικές της οδηγίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σταθόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Παπαστεργίου διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτές ήταν οι προδιαγραφές που πήραν και με αυτές ήταν υποχρεωμένοι να διεξαγάγουν τον διαγωνισμό.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα