Ολοκληρώνονται οι απολογίες των εμπλεκομένων στην απαγωγή του Λεμπιδάκη

Η δίκη για την απαγωγή του 56χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οποία διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, μπαίνει στην τελική ευθεία.

Το περασμένο Σάββατο άρχισαν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν κρατήσει όμηρο τον γιο του «βασιλιά των πλαστικών» Κρήτης από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Οκτωβρίου του 2017.

Όμως, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, η διαδικασία διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων θα ακολουθήσουν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να εκδώσει την ετυμηγορία του.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό είχε αρχίσει με την κατάθεση του 56χρονου επιχειρηματία, ο οποίος είχε μιλήσει για την ημέρα της απαγωγής του, όταν το βαν των απαγωγέων εμβόλισε το αυτοκίνητό του και με την απειλή ενός καλάσνικοφ τον επιβίβασαν σε άλλο αυτοκίνητο για να τον μεταφέρουν σε ένα από τα κρησφύγετά τους.  Ωστόσο, έκπληξη είχε προκαλέσει με όσα είχε πει για τους απαγωγείς του, καθώς είχε υποστηρίξει ότι όλοι τους τού συμπεριφέρθηκαν με ευγένεια. Είχε σταθεί, μάλιστα, σε τέσσερα άτομα, τα οποία στάθηκαν δίπλα του και τον βοήθησαν να παραμείνει υγιής σωματικά και ψυχικά.

Να δείξει επιείκεια

Στο τέλος της κατάθεσής του ο 56χρονος είχε ζητήσει από το δικαστήριο να δείξει επιείκεια σε όσους από τους απαγωγείς έχουν δείξει μεταμέλεια, προκαλώντας ακόμα μία φορά συγκίνηση με τη μεγαλοψυχία του!

Συγκεκριμένα, όταν ο πρόεδρος της έδρας τού είπε ότι μπορούσε να αποχωρήσει, εκείνος τού ζήτησε να του επιτρέψει να κατεβάσει τη μάσκα που φορούσε. Αμέσως μετά ανέφερε χαμογελώντας: «Δείτε με, είμαι πολύ καλά σήμερα και επιτρέψτε μου να πω πώς νιώθω. Σας παρακαλώ, ιδιαίτερα γι’ αυτούς τους κατηγορουμένους που έχουν δείξει μεταμέλεια, να δείξετε κι εσείς επιείκεια στον καταμερισμό της ποινής»! Σε πρώτο βαθμό είχαν επιβληθεί σε όλους τους κατηγορουμένους βαριές ποινές 11 ως 26 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Νίκος Συρίγος κατά Πασχάλη: «Είναι ντροπή αυτά που λέει»

Με έντονο τρόπο σχολίασε ο Νίκος Συρίγος στην εκπομπή...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.