Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Έρευνα των Αρχών για την περίεργη υπόθεση με τις τέσσερις θυρίδες των συζύγων επιφανών επιχειρηματιών

Κυνηγώντας τον… άφαντο θησαυρό!

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Σε υπαλλήλους οι οποίοι αποχώρησαν πρόσφατα με εθελούσια έξοδο από το τραπεζικό υποκατάστημα στο Νέο Ψυχικό, από τις θυρίδες του οποίου φέρεται ότι έκαναν φτερά μετρητά και τιμαλφή αξίας άνω των 5.000.000 ευρώ, επεκτείνονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής. Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι κάθε φορά επιφορτίζεται με τις θυρίδες μόνο ένας υπάλληλος, πέραν του διευθυντή, ο οποίος οφείλει να έχει εικόνα για ό,τι συμβαίνει στο υποκατάστημά του.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι οι οποίοι αποχώρησαν από την τράπεζα το προηγούμενο διάστημα έχουν κληθεί να εξεταστούν ως μάρτυρες για τη μυστηριώδη κλοπή με την ύποπτα επιλεκτική παραβίαση θυρίδων, οι οποίες ανήκουν σε τέσσερις γυναίκες, συζύγους γνωστών μεγαλοεπιχειρηματιών. Η πρώτη καταγγελία υποβλήθηκε στο τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού στις 13 Νοεμβρίου, αλλά ακολούθησαν ακόμα τρεις καταγγελίες. Λόγω της έκτασης της κλοπής, η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας.

Κατά την προανακριτική έρευνα η τράπεζα δέχτηκε ότι έγιναν παραβίαση και κλοπή, αλλά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πώς τις διέπραξαν οι δράστες. Η εκτίμηση, πάντως, είναι ότι έφτασαν στις συγκεκριμένες θυρίδες έχοντας εσωτερική πληροφόρηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος της διάρρηξης, ούτε και τι ακριβώς εκλάπη. Η σύζυγος του μεγαλύτερου εισαγωγέα ευρωπαϊκών αυτοκινήτων έχει καταγγείλει κλοπή κοσμημάτων αξίας 1.000.000 ευρώ και μετρητών που ξεπερνούν τα 46.000 ευρώ. Η σύζυγος ενός Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Λατινική Αμερική δήλωσε κλοπή κοσμημάτων αξίας 4.000.000 ευρώ από τη θυρίδα της, ενώ η ιδιοκτήτρια επώνυμου οίκου επίπλων με υποκαταστήματα πανελλαδικά καταγγέλλει κλοπή ποσού άνω των 500.000 ευρώ. Ακόμη μια γυναίκα, μέλος παλιάς ιστορικής οικογένειας στα προάστια της νοτιοανατολικής Αττικής με δραστηριοποίηση στα κοινά του Δήμου Ψυχικού, όπου εκτελεί χρέη αντιδημάρχου οικονομικών, κατήγγειλε ότι εκλάπησαν μετρητά ύψους 130.000 ευρώ και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Οι θυρίδες αποτελούν προσωπικό χώρο του μισθωτή στον οποίο δεν υπάρχει καταγραφή βίντεο. Η τράπεζα δεν διαθέτει πρόσβαση σε αυτές και δεν δύναται να γνωρίζει το είδος και την αξία όσων φυλάσσονται. Για να ανοίξει μια θυρίδα, η τράπεζα διατηρεί κλειδί το οποίο επιτρέπει πρόσβαση στο περιεχόμενο συνδυαστικά με το μοναδικό κλειδί του μισθωτή, που παραμένει μόνος στον χώρο της θυρίδας χωρίς παρουσία άλλου προσώπου. Για να δικαιούται αποζημίωση για διαπιστωμένη κλοπή μετρητών και τιμαλφών από θυρίδα, ο μισθωτής θα πρέπει να έχει προβεί σε επιμερισμένη ασφάλιση ώστε να την αξιώσει από την τράπεζα, εφόσον προκύψει από την πλευρά της αμέλεια στα μέτρα ασφαλείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....