Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

O Μητσοτάκης ζήτησε από τους υπουργούς να μιλάνε με δεδομένα και προϊδέασε για παράταση του lockdown

Τη βεβαιότητα ότι υπάρχει φως στο τούνελ της πανδημίας επιχείρησε να μεταδώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις για τη… μαντάρα στη διαχείρισή της.

«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός και επέλεξε να αναφερθεί στα μειωμένα κρούσματα -παρότι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι αυτά είναι αποτέλεσμα λιγότερων τεστ- και να συμπληρώσει ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη βόρεια Ελλάδα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύσκολες ημέρες.
«Κούνησε το δάχτυλο» πάντως στους υπουργούς, τονίζοντας ακόμη μία φορά ότι δεν πρέπει τα κυβερνητικά στελέχη να μιλάνε με ημερομηνίες αλλά με δεδομένα.

Οι εισηγήσεις των ειδικών

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στο επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα χρειαστεί η κυβέρνηση να είναι πολύ πιο προσεκτική. Προϊδέασε, μάλιστα, για περαιτέρω παράταση στο lockdown, σημειώνοντας ότι ο δρόμος ίσως φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και ασφαλής, απευθυνόμενος κυρίως σε υπουργούς με οικονομικά χαρτοφυλάκια, που δείχνουν να δυσφορούν από τα περιοριστικά μέτρα και να περιμένουν την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον -κατά τον ίδιο- πολύ αναλυτικό σχεδιασμό για τη διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού ολόκληρου του ελληνικού πληθυσμού. Θα υπάρξει μια πολύ εμπεριστατωμένη εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν, αλλά και ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Προανήγγειλε, πάντως, ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα -εφόσον εγκριθούν από τους αρμόδιους οργανισμούς- πριν από τα τέλη του έτους.
Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να δρομολογεί τις μεταρρυθμίσεις του αύριο σήμερα και ως εκ τούτου χαρακτήρισε πολύ σημαντικά όσα συζητήθηκαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...