O Μητσοτάκης ζήτησε από τους υπουργούς να μιλάνε με δεδομένα και προϊδέασε για παράταση του lockdown

Τη βεβαιότητα ότι υπάρχει φως στο τούνελ της πανδημίας επιχείρησε να μεταδώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις για τη… μαντάρα στη διαχείρισή της.

«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός και επέλεξε να αναφερθεί στα μειωμένα κρούσματα -παρότι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι αυτά είναι αποτέλεσμα λιγότερων τεστ- και να συμπληρώσει ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη βόρεια Ελλάδα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύσκολες ημέρες.
«Κούνησε το δάχτυλο» πάντως στους υπουργούς, τονίζοντας ακόμη μία φορά ότι δεν πρέπει τα κυβερνητικά στελέχη να μιλάνε με ημερομηνίες αλλά με δεδομένα.

Οι εισηγήσεις των ειδικών

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στο επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα χρειαστεί η κυβέρνηση να είναι πολύ πιο προσεκτική. Προϊδέασε, μάλιστα, για περαιτέρω παράταση στο lockdown, σημειώνοντας ότι ο δρόμος ίσως φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και ασφαλής, απευθυνόμενος κυρίως σε υπουργούς με οικονομικά χαρτοφυλάκια, που δείχνουν να δυσφορούν από τα περιοριστικά μέτρα και να περιμένουν την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον -κατά τον ίδιο- πολύ αναλυτικό σχεδιασμό για τη διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού ολόκληρου του ελληνικού πληθυσμού. Θα υπάρξει μια πολύ εμπεριστατωμένη εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν, αλλά και ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Προανήγγειλε, πάντως, ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα -εφόσον εγκριθούν από τους αρμόδιους οργανισμούς- πριν από τα τέλη του έτους.
Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να δρομολογεί τις μεταρρυθμίσεις του αύριο σήμερα και ως εκ τούτου χαρακτήρισε πολύ σημαντικά όσα συζητήθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...