Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Κατερίνα Καινούργιου: Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή

Η Κατερίνα Καινούργιου, που διανύει τον 6ο μήνα της...

Αντιγόνη Μπάξτον: Κυκλοφόρησε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη φετινή...

Κυκλοφόρησε το τραγούδι «Jalla», με το οποίο η Αντιγόνη...

Λάμπρος Κωνσταντάρας: «Δεν γίνεται να συνεργαστούμε ξανά με την Ελένη Τσολάκη»

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έκανε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Ναταλί Κάκκαβα για Παπανώτα: «Είπε λάθος, αλλά γιατί τον κρεμάσαμε στο Σύνταγμα;»

Η υπόθεση με τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για...

Ο Καπετανάκης τους… περίμενε; Ο σκληρός της νύχτας κουβαλούσε πάνω του όπλο! Ποιους… φοβόταν;

Η χρονική συγκυρία της δολοφονίας του Δημήτρη Καπετανάκη ή Καπέ, που για την Ασφάλεια αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, έχει τόσες σκιές, που δεν αποκλείεται να αποτελέσει ακόμα μία ανεξιχνίαστη «Cold Case».

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Το γεγονός ότι οι δολοφόνοι, με το μαύρο BMW X1 με τα φιμέ τζάμια, ήταν επαγγελματίες δεν αμφισβητείται, καθώς κινήθηκαν ανενόχλητοι στους δρόμους των Βριλησσίων, μια περιοχή με αυξημένη αστυνομική επιτήρηση, καθώς σε μικρή απόσταση βρίσκεται το φυλασσόμενο σπίτι του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, που και αυτός είχε γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας.

Ωστόσο, κατάφεραν να αποφύγουν τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που έκαναν ελέγχους σε πεζούς και οδηγούς και να αιφνιδιάσουν τον 56χρονο, «γαζώνοντάς» τον με πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ. Οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων έχουν περισυλλέξει 20 κάλυκες, ενώ το όχημα διαφυγής των εκτελεστών βρέθηκε να φλέγεται στο Πάτημα Χαλανδίου, απ’ όπου διέφυγαν με ένα mini Cooper. Τελευταία φορά που ο Καπές απασχόλησε τις Αρχές ήταν το καλοκαίρι, που οι συνακροάσεις αποκάλυψαν κύκλωμα διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματικών της Αστυνομίας.

Ο ίδιος έχει καταγραφεί να έχει επαφές με πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφο που έχει παραπεμφθεί για την ίδια υπόθεση και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι έδειχναν την προθυμία τους να ανταλλάξουν μαζί του πληροφορίες. Η υπόθεση, όμως, έχει παραμείνει «στάσιμη» στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Ωστόσο, το ότι έφερε πάνω του όπλο αποδίδεται στο γεγονός πως είχε την αίσθηση του φόβου, χωρίς να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις.

Ενέδρα

Στις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ έχουν αποτυπωθεί επικοινωνίες του Καπετανάκη, ενός ΕΚΑΜίτη, που δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 στην Παλλήνη, του «εισπράκτορα» κυκλώματος που εκμεταλλευόταν στριπτιζάδικα και οίκους ανοχής, που επίσης έπεσε σε φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι το 2019. Το γεγονός ότι τρεις που παρακολουθούσε η ΕΥΠ και είχαν επαφές στο ίδιο «δίκτυο» κατέληξαν νεκροί δεν μπορεί να θεωρείται σύμπτωση… Γνώστες αυτών των σκοτεινών υποθέσεων ανέφεραν στην «Εspresso» ότι ο Καπές αποφάσισε να τραβηχτεί από την ενεργό δράση την ημέρα της δολοφονίας του «εισπράκτορα».  Τελευταία διατηρούσε επιχείρηση διαδικτυακού στοιχηματισμού μαζί με έναν άλλο «παλιό γνώριμο» της Ασφάλειας, ενώ είχε την εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων δωματίων και ενός ταχυφαγείου στη Μύκονο.

Το όνομα του Δημήτρη Καπετανάκη είχε συμπεριληφθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 σε αρκετές ποινικές δικογραφίες, όμως είχε καταδικαστεί μόνο για δύο ένοπλες ληστείες! Τον Σεπτέμβριο του 1996 συμμετείχε στη ληστεία χρηματαποστολής σούπερ μάρκετ στο Χαλάνδρι, με λεία 30.000.000 δραχμές, ενώ τον Ιούνιο του 2001, με τρεις συνεργούς του, έδεσε και λήστεψε τον ταμία της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ και άρπαξε 170.000.000 δραχμές. Ως τότε είχε απασχολήσει ως μέλος του Συνδικάτου Δολοφόνων, που έδρασε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με ληστείες, εκβιασμούς και εν ψυχρώ δολοφονίες, αλλά είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Λιονάκη: «Μου είπε να πουλήσω το εξοχικό για να δώσει τα λεφτά στον παπά»

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κόρη της είναι μοναχή.

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.