Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Οι φορείς της αγοράς τονίζουν ότι το «click away» είναι ο θάνατος των μικρών επιχειρήσεων

Τις έντονες αντιδράσεις τους εξέφρασαν οι επίσημοι φορείς της αγοράς αναφορικά με το click away που αποφάσισε η κυβέρνηση και το οποίο τέθηκε από χθες σε εφαρμογή, εκτιμώντας ότι ο τζίρος χάνεται οριστικά για τη συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης κάνει λόγο για ένα συμπληρωματικό μέτρο που δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς και εκτιμά ότι μόνο το 10% των επιχειρήσεων θα μπορεί να το εφαρμόσει. Ανάλογη είναι και η πρόβλεψη του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να προστατεύσει τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με αυτό το σύστημα.

Αθέμιτος ανταγωνισμός

«Ακούσαμε τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρεται στη συγκαλυμμένη λιανική πώληση που γίνεται από κάποιες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Είναι απολύτως αναγκαίο να σταματήσει αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στη μικρή και την πολύ μικρή επιχειρηματικότητα» επισημαίνει και προσθέτει: «Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πραγματική οικονομία καταλαβαίνουμε ότι η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου την πιο κρίσιμη περίοδο του έτους θα πολλαπλασιάσει τα ούτως ή άλλως χιλιάδες λουκέτα που είχαμε προβλέψει και θα προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα νέων ανέργων. Άρα, στόχος πρέπει να είναι ο περιορισμός των απωλειών σε αυτούς τους βασικούς τομείς».

Στο ίδιο μήκος κύματος συντάχθηκε και η ΓΣΕΒΕΕ, που υποστηρίζει ότι μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου και ένα πολύ μικρό ποσοστό των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων διαθέτουν e-shop, με αποτέλεσμα όλος ο όγκος των πωλήσεων της εορταστικής περιόδου να συγκεντρωθεί και να οδηγηθεί στα ταμεία των μεγάλων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου. «Η επιβίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων αφήνεται στην τύχη, χωρίς την ανακοίνωση κάποιου ουσιαστικού μέτρου στήριξής τους από την πλευρά της κυβέρνησης» επισημαίνουν μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ειδικά για την προμήθεια αγαθών μέσω «click away», ο πολίτης υποχρεούται να φέρει επιπρόσθετα ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο της προπληρωμένης παραγγελίας ή σχετικό αποδεικτικό μήνυμα, γραπτό μήνυμα ή το αποδεικτικό της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...