Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2026

Σολομός με ρεβύθια, σπανάκι και κάρι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε στην κουζίνα της εκπομπής «Buongiorno» σολομό με ρεβύθια, σπανάκι και κάρι.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα...

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.

Μελίνα Ασλανίδου: «Πέρασα μία περιπέτεια υγείας, δεν ήταν εύκολα»

Η Μελίνα Ασλανίδου πρόσφατα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και αναγκάστηκε και να ακυρώσει τις εμφανίσεις της.

Αυτός, αυτή και τα μυστήρια – Η κατάθεση της συντρόφου του δολοφονημένου...

Σε κομβικό σημείο βρίσκονται οι έρευνες της Aστυνομίας για την εξιχνίαση της απαγωγής και της στυγερής δολοφονίας στη Νέα Πέραμο, καθώς μετά και την κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου Μ.Β. στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, έχουν αρχίσει

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν καρφί που εκτιμάται ότι είχε χρησιμοποιηθεί στη Σταύρωση του Ιησού!

Την περίοδο που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα αίσθηση προκαλεί ανακάλυψη σε μυστικό θάλαμο μοναστηριού στην Τσεχία ενός καρφιού που εκτιμάται ότι είχε χρησιμοποιηθεί στη σταύρωση του Ιησού.

Οι αρχαιολόγοι που έκαναν έρευνες στο μοναστήρι του Μίλεφσκο βρήκαν το 15 εκατοστών καρφί μέσα σ’ ένα κουτί που είναι διακοσμημένο μ’ έναν χρυσό σταυρό 21 καρατίων. Το κουτί χρονολογείται κάπου ανάμεσα στο 260 και 416 μ.Χ. και έχει επάνω του χαραγμένα τα γράμματα IR, που μεταφράζονται ως αρχικά του «Ιησούς Βασιλεύς». Ο θάλαμος στον οποίον εντοπίστηκε αυτό που πιστεύεται ότι αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της χριστιανοσύνης, σύμφωνα με τους ειδικούς, είχε φτιαχτεί για να προστατεύει μεγάλης αξίας αντικείμενα από τις εφόδους τον 15ο αιώνα ταγμάτων των χουσιτών, οπαδών του χριστιανικού κινήματος το οποίο ακολουθούσε τις διδασκαλίες του Τσέχου μεταρρυθμιστή Γιαν Χους, που ήταν υπό διωγμόν από τον Πάπα.

Οι ερευνητές που διεξήγαγαν την ανασκαφή στο μοναστήρι λένε ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αν το καρφί προέρχεται από τον πραγματικό σταυρό του μαρτυρίου, ωστόσο σημειώνουν ότι η ανακάλυψή τους αυτή είναι πιο μεγάλη και από την ανακάλυψη της λειψανοθήκης του αγίου Μαύρου.Το μεγάλο αυτό κουτί, που είναι φτιαγμένο από χρυσό, περιέχει οστά από τρεις αγίους: τον άγιο Μαύρο, τον άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και τον άγιο Τιμόθεο.

Η αυθεντικότητα

«Επειδή οι χουσίτες κατέστρεψαν τα αρχεία στο μοναστήρι, δεν έχουμε πληροφορίες για το αν υπήρχε καρφί από τον σταυρό του Ιησού εδώ» δήλωσε στο Τσεχικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο ο Jirí Šindelář, που συμμετείχε στην ανακάλυψη και πρόσθεσε ότι η αυθεντικότητα του καρφιού θα διασταυρωθεί με τη βοήθεια και άλλων ειδικών την ερχόμενη χρονιά. Οι αρχαιολόγοι δουλεύουν στο μοναστήρι του Μίλεφσκο εδώ και αρκετούς μήνες και πρόσφατα ανακάλυψαν ένα μυστικό πέρασμα που οδηγούσε στο «θησαυροφυλάκιο».

Το μοναστήρι χτίστηκε το 1187, αλλά πέρασε στον έλεγχο των χουσιτών το 1420. Προηγουμένως όμως κάποιοι φαίνεται ότι είχαν φροντίσει να χτίσουν ένα μυστικό δωμάτιο για να κρύψουν εκεί τα σπάνια και πολύτιμα κειμήλια. Η ανάλυση του κουτιού μέσα στο οποίο βρέθηκε το καρφί με τη μέθοδο της ραδιοχρονολόγησης έδειξε ότι είναι φτιαγμένο από δύο τύπους ξύλου: από αγριόπευκο, που συναντάται στο Ισραήλ, και από οξιά. Το πρώτο ξύλο χρονολογήθηκε από το 1290 ως το 1394, ενώ το δεύτερο από το 260 ως το 416.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο ομάδα ερευνητών βρήκε καρφιά με οστό και ξύλο επάνω τους. Τα καρφιά φέρεται ότι εντοπίστηκαν στην Ιερουσαλήμ σε μια ταφική σπηλιά του 1ου αιώνα, που εκτιμάται ότι βρισκόταν στο σημείο ταφής του Καϊάφα, του ιερέα που έστειλε τον Ιησού στη σταύρωση. Κάποια περίοδο ωστόσο, αφού έγινε ανασκαφή στη σπηλιά το 1990, τα καρφιά είχαν εξαφανιστεί. Χρόνια αργότερα ο κινηματογραφιστής Σίμτσα Γιακομπόβιτσι υποστήριξε ότι είχε βρει τα καρφιά, και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί για τη σταύρωση του Ιησού. Πρόσφατη έρευνα του δρος Αριέχ Σιμρόν έδειξε ότι πράγματι αυτά τα καρφιά ενδεχομένως να είχαν χρησιμοποιηθεί σε σταύρωση!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Σόφη Ζανίνου: «Στα 18 μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που μας έκανε ο πατέρας μου ήταν βία»

Η Σόφη Ζαννίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε την ηλικία της και αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα της και γνωστό ηθοποιό, Ζαννίνο.

Μαμά για τρίτη φορά Ελληνίδα ηθοποιός

Η όμορφη ηθοποιός με τον σύζυγό της, Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχτηκαν το τρίτο τους μωρό.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Πρόκειται για την κατά 20 χρόνια νεότερη σύζυγο Έλληνα ηθοποιού

Η κυρία της φωτογραφίας είναι σύζυγος γνωστού ηθοποιού της...

Δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα – Έχασε τη μητέρα της

Πολύ δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα. Το πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματίας στον χώρο του ενδύματος, που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και της ιδιαίτερης πατρίδας του Καλαμάτας, έχασε τη μητέρα του Ευγενία