Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Νεκρός στη «φωλιά της αρκούδας» ο άτυχος πιλότος

Τραγική, αλλά, δυστυχώς, αναμενόμενη κατάληξη είχε το θρίλερ με το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος που συνετρίβη την Κυριακή στο όρος Μιτσικέλι στα Ιωάννινα, καθώς χθες εντοπίστηκε και ανασύρθηκε το πτώμα του 32χρονου πιλότου Αμάρ Ιμπραχίμ!

Το άψυχο σώμα του άτυχου Ιρακινού εντοπίστηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα δεν βρέθηκε μέσα στην άτρακτο, αλλά αρκετά μέτρα μακριά από το εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Υστερα από αυτό, οργανώθηκε επιχείρηση για την ανάσυρση, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την ΔΙΠΥΝ Ιωαννίνων, 16 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Ερευνας και Διάσωσης, άνδρες της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και δύο πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Το λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για τον 32χρονο εκπαιδευόμενο πιλότο ήταν ότι επιχείρησε να διασχίσει τη νεφελώδη Πίνδο για να πετάξει πάνω από τα Ιωάννινα. Αυτό που δεν υπολόγισε ήταν ότι, όταν θα κατάφερνε να βγει από τα πυκνά σύννεφα, θα ορθωνόταν μπροστά του ως φυσικό «τείχος» το όρος Μιτσικέλι, που στα σλαβικά σημαίνει «φωλιά της αρκούδας»!

Κατρακύλησε

Ο άπειρος πιλότος αιφνιδιάστηκε και μόλις για λίγα μέτρα δεν πρόλαβε να περάσει την ψηλή βουνοκορφή, με συνέπεια το μικρό αεροσκάφος του να προσκρούσει σε αυτήν και να καρφωθεί μέσα στο χιόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Newsit.gr, το αεροπλάνο δεν κατέπεσε στο σημείο όπου βρέθηκε, αλλά κατρακύλησε και σταμάτησε περίπου 100 μέτρα από την κορυφή.

«Δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, ο χειριστής δεν κατάφερε να αποφύγει τη μοιραία σύγκρουση για λίγα μέτρα. Το σημείο είναι τέτοιο που, ακόμη και τώρα που υποτίθεται ότι δεν έχουμε νεφώσεις, η πυκνή ομίχλη δεν λέει να υποχωρήσει για να μπορέσει η ΕΜΑΚ να μεταφέρει το πτώμα του παιδιού» είχε αναφέρει λίγο μετά τον εντοπισμό ο εθελοντής Βασίλης Ρούσκας.

Το διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος, το οποίο θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη, εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα στις 12.28 της περασμένης Κυριακής. Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε μια χαράδρα μεταξύ των χωριών Μηλιωτάδες, Ανθρακίτης και Καβαλλάρι, στο ανατολικό Ζαγόρι.

Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις πρώτες ημέρες στην περιοχή δεν επέτρεπαν στα πληρώματα των εναέριων μέσων να «χτενίσουν» την περιοχή από χαμηλό ύψος, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειές τους. Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν το πλήρωμα του Canadair που συμμετείχε στις έρευνες εντόπισε τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...