Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η ανάρτηση της Αντωνά για τον Σοϊλέδη είχε υπογραφή… χάκερ

Ενα story... μπουρλότο που «ταρακούνησε» το Instagram ανέβηκε χθες...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 03 Μαϊου

ΚΡΙΟΣΓια ό,τι έχετε σκοπό να ακολουθήσετε στη ζωή σας...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Επικηρυγμένοι οι ένοχοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Η χήρα και τα παιδιά του Σήφη Βαλυράκη θα προσφέρουν σημαντικό χρηματικό ποσό σε όποιους βοηθήσουν στις έρευνες για τις συνθήκες του τραγικού θανάτου του

Σε νέα φάση εισέρχεται η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 78χρονου Σήφη Βαλυράκη, μετά την έκδοση βουλεύματος που ανοίγει τον δρόμο της διερεύνησης τέλεσης κακουργηματικών πράξεων από ψαράδες της περιοχής, αλλά και την επικήρυξη των δραστών από την οικογένεια του πολιτικού.

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια Βαλυράκη εκτιμά πως πρόκειται για δολοφονία και όχι για δυστύχημα, και για τον λόγο αυτόν οι συνήγοροί της είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χαλκίδας, ζητώντας την άρση του απορρήτου των τηλεφώνων όσων ψαράδων βρέθηκαν κοντά στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο δικός τους άνθρωπος.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας έδωσε το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των τηλεφώνων όσων κινήθηκαν με τα σκάφη τους κατά το επίδικο διάστημα πριν και μετά τον θάνατο του πρώην υπουργού σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Πλέον, οι ανακριτικές Αρχές έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν τα τηλέφωνα των ψαράδων που θεωρούνται ύποπτοι για τον θάνατο του 78χρονου. Με βάση το βούλευμα, έχει ήδη διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε βάρος έξι επαγγελματικών σκαφών που απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας μεταξύ 11 το πρωί και 2 το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πάνω από 50 μαρτυρικές καταθέσεις από ψαράδες και κατοίκους της περιοχής στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, η σύζυγός του Μίνα και τα παιδιά του Αλέξανδρος και Γιάννης, προσανατολίζεται στην επικήρυξη των προσώπων που έστειλαν τον 78χρονο στον θάνατο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις έρευνες και να «σπάσει» η ομερτά των ψαράδων της περιοχής.

Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν τις έρευνες στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Μίνα Βαλυράκη και τα παιδιά της θα ανακοινώσουν την απόφασή τους και το ύψος του ποσού που θα εισπράξει όποιος βοηθήσει στις έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου του αγαπημένου τους προσώπου.

φ2 0021 MINA VALIRAKI 610201

Για τον σκοπό αυτόν έχει ορίσει δύο τεχνικούς πραγματογνώμονες που διερευνούν τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του Βαλυράκη, παράλληλα με την έρευνα που διενεργεί το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα, θα σαρωθούν, καταγραφούν και αναλυθούν σήματα από κεραίες, δορυφόρους, GPS, αλλά και από τους ασυρμάτους των ψαράδων για να διακριβωθούν οι κινήσεις των υπόπτων το μοιραίο μεσημέρι της Κυριακής 24ης Ιανουαρίου. Στόχος, να εντοπιστούν τα ίχνη των λεγόμενων «καουμπόηδων των θαλασσών» της ευρύτερης περιοχής της Ερέτριας, που εκτιμάται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...