Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Νέα μέτρα για να νικήσουν τον κορονοϊό!

Κόντρα σε κάθε φωνή λογικής, από επιστήμονες που συστήνουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων στον πληθυσμό, η κυβέρνηση εξακολουθεί να «αλυσοδένει» με αναποτελεσματικούς περιορισμούς τους πολίτες που ήδη υποφέρουν από τους τέσσερις μήνες lockdown, δείχνοντας ακόμα μία φορά την έλλειψη σχεδίου και την ανεπάρκειά της.

Με πρόσχημα την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, τα οποία περιορίστηκαν σε ρυθμίσεις όσον αφορά μόνο τη μεταφορά και τα sms, με τις διαφορές πάντως να μην είναι ουσιαστικές και πιο πολύ να μπερδεύουν τους πολίτες, ενισχύοντας τη σύγχυση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα το μόνο που αλλάζει στην Αττική είναι… μία επιπλέον ώρα, αφού από τις 18.00 η απαγόρευση μετατέθηκε στις 19.00! Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορίας διαμορφώνεται ως εξής: Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Ο κωδικός 2 για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, θα ισχύει εντός του δήμου ή σε απόσταση μέχρι δυο χιλιομέτρων από το σπίτι. Κάτι ανάλογο θα ισχύει και με τον κωδικό 3 για μετάβαση σε τράπεζα.

Επίσης, ο κωδικός 6 για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση ενάμισι μέτρου, θα ισχύει αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, για τον κωδικό 4 τα ελεγκτικά όργανα θα μπορούν να ζητούν επιπλέον αποδεικτικά από τους πολίτες, προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Στο μεταξύ, προστίθενται νέες περιοχές στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας. Σε αυτό κατατάσσονται η Περιφέρεια Αττικής και οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο), καθώς και ο Δήμος Καλυμνίων. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα αρχίσουν από τις 6 Μαρτίου.
Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάταξης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non Covid και το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε Covid. Επίσης, το ιδιωτικό «Ερρίκος Ντυνάν» θα δέχεται αποκλειστικά non Covid περιστατικά, συμμετέχοντας με όλες τις δυνάμεις του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...