Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Στο σκοτάδι οι έρευνες για το δολοφονικό καρτέρι στον Στέφανο Χίο

Επτά μήνες μετά τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του Στέφανου Χίου όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει ούτε… εκατοστό η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, αλλά αντίθετα ο δημοσιογράφος αφέθηκε στο έλεος τυχόν νέας επίθεσης, αφού του αφαιρέθηκε η αστυνομική συνοδεία!

Ηταν 2 τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου του 2020, όταν ο Στέφανος Χίος επέστρεφε σπίτι του από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» στους Αμπελοκήπους. Πάρκαρε μερικές δεκάδες μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας του και προτού προλάβει να αποβιβαστεί ένας άγνωστος, που φορούσε κουκούλα, πλησίασε την πόρτα του οδηγού, ενώ με την άκρη του ματιού του ο δημοσιογράφος αντιλήφθηκε την παρουσία και δεύτερου ατόμου.

Ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του, αλλά ο Στέφανος Χίος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και τον χτύπησε αναγκάζοντάς τον να τραπεί σε φυγή. Μία βολίδα τραυμάτισε τον δημοσιογράφο στον λαιμό και άλλη μια στο στήθος, ευτυχώς χωρίς να πλήξουν ζωτικά όργανα. Ωστόσο, αν και τραυματίας, πήγε μόνος του στο Σισμανόγλειο και από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύτηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Πειστήρια

Ο δημοσιογράφος είχε περιγράψει στους αστυνομικούς της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας τον δράστη, ενώ στα πειστήρια περιλαμβάνεται υλικό από την κάμερα ασφαλείας στην είσοδο της πολυκατοικίας που έχει καταγράψει ευκρινώς την απόπειρα. Στον χώρο της επίθεσης το κλιμάκιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας κατέσχεσε δύο κάλυκες από πιστόλι.

Τότε είχε διαβιβαστεί προς την Εισαγγελία αίτημα άρσης απορρήτου επικοινωνιών του δημοσιογράφου, καθώς υπήρχαν καταγεγραμμένες συνομιλίες με απειλές εναντίον του. Μάλιστα, μία ημέρα πριν από την επίθεση είχε καταθέσει στην Ασφάλεια για τη συνάντησή του με γνωστό δικηγόρο και είχε δώσει τα ονόματα τριών προσώπων που τον είχαν απειλήσει στο παρελθόν.

Πρόκειται για απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος επικοινώνησε μαζί του έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», έναν απότακτο αστυνομικό το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε ποινική δικογραφία, καθώς και άτομο του εξτρεμιστικού χώρου. Ωστόσο, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε συλλήψεις και η υπόθεση τείνει να αρχειοθετηθεί ως… Cold Case!

Ο Στέφανος Χίος είχε καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. αίτημα για φύλαξη, ωστόσο αυτό είχε απορριφθεί, και είχε επιρρίψει ευθύνες στη φυσική και πολιτική ηγεσία, καθώς του είχε αφαιρεθεί και η άδεια οπλοφορίας που κατείχε, μετά την επίθεσή του σε δικαστικό επιμελητή που είχε πάει να επιδώσει δικαστικό έγγραφο στην έδρα της εφημερίδας, τον Φεβρουάριο του 2019.

Μετά την επίθεση σε βάρος του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέθεσε στον Στέφανο Χίο προστασία από το Τμήμα Φύλαξης Ευπαθών Στόχων. Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου διακόπηκε η εικοσιτετράωρη φύλαξη της οικίας του και διατηρήθηκαν μόνο οι βραδινές φυλάξεις, ενώ τέσσερις από τους έξι αστυνομικούς της συνοδείας του επέστρεψαν στις οργανικές θέσεις τους, καθώς κρίθηκε ότι τον φυγάδευσαν ως την παρέλευση του Αυτοφώρου, όταν εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για δημοσιεύματα!

Μάλιστα, είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ σε βάρος τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...