Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Μηνήσεις από συγγενείς της 63χρονης που «έφυγε» μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια της 63χρονης, η οποία κατέληξε μισή ώρα αφότου εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας Ιλίου και ο θάνατός της προκάλεσε έντονη ανησυχία και επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Οπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος Αντώνης Σακαρούδης, η οικογένεια της άτυχης γυναίκας όρισε δικό της πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για τον συσχετισμό του θανάτου με το εμβόλιο. «Εχουμε ορίσει και πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, ο οποίος παρέστη στη νεκροψία – νεκροτομή, όπως κι εγώ, και διαπιστώσαμε ότι υφίστανται ενδείξεις και αιτιώδης συνάφεια με τον εμβολιασμό. Ενα μέρος της ιατροδικαστικής έρευνας το είχαμε χθες» δήλωσε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε ότι ο γιος της 63χρονης κατέθεσε μήνυση:

«Εχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα στο Ιλιον και περιμένουμε την Εισαγγελία Αθηνών να διατάξει έρευνα». Επιπλέον, σύμφωνα με τον δικηγόρο, το γεγονός ότι η 65χρονη είχε υποστεί στο παρελθόν έμφραγμα δεν δικαιολογεί τον θάνατό της μετά τον εμβολιασμό. «Πέντε στους δέκα Ελληνες σε αυτή την ηλικία έχουν περάσει έμφραγμα. Με αυτή τη λογική, δεν θα έπρεπε κανείς να κάνει το εμβόλιο. Είχε ερωτηθεί πριν εμβολιαστεί. Είχε υποβληθεί μάλιστα σε εξετάσεις ένα μήνα πριν και ήταν καθαρές. Η γυναίκα πήγε καλόπιστα, δεν είχε ενδοιασμούς, αντιθέτως ήταν και χαρούμενη που θα έκανε το εμβόλιο και θα είχε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Και μισή ώρα μετά είχαμε τον ξαφνικό θάνατο. Τα 30 λεπτά δείχνουν αιτιώδη συνάφεια. Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο» υπογράμμισε ο κ. Σακαρούδης.

Πνευμονικό

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροτομή έδειξε πως ο θάνατος της 63χρονης προήλθε από ένα παλαιό έμφραγμα και ένα πνευμονικό οίδημα. Η άτυχη γυναίκα είχε εμβολιαστεί και παρέμεινε στο εμβολιαστικό κέντρο το προβλεπόμενο διάστημα πριν φύγει για το σπίτι της. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ενώ βρισκόταν σε κοντινό πάρκο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν, έφυγε από τη ζωή.

Ο ΕΟΦ, πάντως, αναφέρει πως ο θάνατος της 63χρονης δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Σύμφωνα με τον οργανισμό, αυτή είναι «η αρχική και προσώρας εκτίμηση της ΟΕ/ΕΦΑΡ για την ΚΚ 20212061». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα: «Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος, και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...