Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ενοχλημένος ο Γιώργος Αμούτζας μετά από ερώτηση για την προσωπική του ζωή

Ο Γιώργος Αμούτζας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@star» και...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα...

Κέλλυ Κελεκίδου: Η φωνή της έγινε σύμμαχος των πρωταγωνιστριών της «Vaginahood» σε...

To δικό της λιθαράκι στην τεράστια προσπάθεια, υπέρ οργανώσεων προστασίας γυναικών, που κάνει η ομάδα της παράστασης «Vaginahood», θέλησε να βάλει η Κέλλυ Κελεκίδου.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

Αλαλούμ με τα ενοίκια! Χιλιάδες επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν τι ποσό θα καταβάλουν για τον Απρίλιο

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκονται χιλιάδες επιχειρήσεις για τα ενοίκια που θα πρέπει να καταβάλουν τον μήνα Απρίλιο, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει την απαραίτητη υπουργική απόφαση, η οποία θα ορίζει ποιοι ΚΑΔ δικαιούνται μείωση μισθώματος και αυτό τον μήνα.

Σημειώνεται ότι τα ενοίκια προκαταβάλλονται και δεν εξοφλούνται, με αποτέλεσμα αρκετές επιχειρήσεις να βρίσκονται στο… σκοτάδι, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες τους στην αναμονή, καθώς θα πρέπει να υπολογίσουν στα έξοδά τους την πληρωμή του μισθώματος μέσα στις επόμενες μέρες.

Φαίνεται ότι και τον μήνα Απρίλιο θα ισχύσουν οι διατάξεις που εφαρμόστηκαν και τον Μάρτιο, ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει και κατ’ επέκταση να συμβουλέψει με ορθότητα τις επιχειρήσεις αν θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το ενοίκιο Απριλίου, το 40% αυτού ή αν δικαιούνται πλήρους απαλλαγής.

Αυτή φαίνεται ότι είναι και η αιτία για τις τεράστιες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί τους προηγούμενους μήνες όσον αφορά την καταβολή των κρατικών αποζημιώσεων, καθώς οι ανακοινώσεις έρχονται… κατόπιν εορτής, με αποτέλεσμα χιλιάδες ιδιοκτήτες να προχωρούν σε δήλωση Covid και στη συνέχεια να προκύπτει ότι τα κριτήρια δεν τους εντάσσουν στο μέτρο.

Στον αντίποδα, υπήρχαν και πολλά λάθη από τη φορολογική διοίκηση που διορθώθηκαν με τις τροποποιητικές δηλώσεις οι οποίες υποβλήθηκαν για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020. Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτουν ότι υποβλήθηκαν:

  • Επιπλέον 90.000 δηλώσεις για τον μήνα Δεκέμβριο του 2020 και
  • 65.000 νέες δηλώσεις για τον μήνα Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2020, οπότε οι ιδιοκτήτες λάμβαναν έκπτωση φόρου ίση με το 30% του ανείσπρακτου ενοικίου, έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί ύψους 44.500.000 ευρώ σε περισσότερα από 232.000 ΑΦΜ ιδιοκτητών ακινήτων. Στο «περίμενε» βρίσκονται επιπλέον 15.000 ιδιοκτήτες. Αν και οι δηλώσεις τους έχουν ήδη εκκαθαριστεί, η ΑΑΔΕ δεν έχει προχωρήσει σε συμψηφισμούς και αναμένεται να προκύψουν φορολογικές υποχρεώσεις για τους συγκεκριμένους φορολογουμένους.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της σόουμπιζ

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;





Μποζουκια Αθηνα