Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025

Δύο εφοπλιστές διεκδικούν το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Ζήτημα χρόνου είναι να αλλάξει χέρια η εμβληματική κατοικία της Αλίκης Βουγιουκλάκη επί της οδού Στησιχόρου, στο Κολωνάκι, καθώς δύο πλοιοκτήτες και μία γνωστή οικογένεια από το Λονδίνο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πολυτελούς ακινήτου, αξίας άνω των 3.000.000 ευρώ!

Η Έμα Στόουν ανακηρύχτηκε η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Η Εμα Στόουν ανακηρύχτηκε η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο, με βάση τον κανόνα της Χρυσής Τομής των αρχαίων Ελλήνων.

Τάσος Παναγιωτόπουλος: Από το lockdown σε βιντεοκλίπ του Μάστορα και στην ταινία...

Για τη Δέσποινα Βανδή ήταν «έμπνευση», για τον Χρήστο...

Παρέμβαση της Ελεονώρας Μελέτη: «Η ανισότητα έχει φύλο και είναι γυναικείο!»

Με παρέμβαση στη συζήτηση για την έκθεση σχετικά με τη στρατηγική ισότητας των φύλων στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες,

Απολυτήριο με βαθμούς των τετραμήνων – Μέσα Ιουνίου οι πανελλαδικές – Τι θα ισχύσει στα δημοτικά

Εξετάσεις, εισαγωγές και self tests σε όλους!

Κανονικά, στα μέσα Ιουνίου, θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ η σχολική χρονιά δεν θα κλείσει με ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και το λύκειο, όπως αποκάλυψε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που έκανε η κυρία Κεραμέως για την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων τη Δευτέρα 10 Μαΐου, οι πανελλαδικές θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα επαγγελματικά λύκεια.

«Το υπουργείο Παιδείας έμεινε σταθερό στις αρχικές αποφάσεις του για τη διενέργειά τους στις καθιερωμένες ημερομηνίες» είπε η υπουργός και πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στο άμεσο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν για τους εξεταζομένους και τους επιτηρητές.

Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε και στην ελάχιστη βάση εισαγωγής καθώς και στη δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελλαδικών ή σε δημόσιο ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και ορισμένα άλλα κριτήρια.

Ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου. Παράλληλα, επισήμανε ότι φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις στο γυμνάσιο και το λύκειο, και η αξιολόγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα γίνει με βάση τους βαθμούς των τετραμήνων. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πηγές, την εισήγηση για μη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων έκανε στο υπουργείο το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Ύστερα από αυτή την εξέλιξη δεν θα εφαρμοστεί φέτος στην α΄ λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων.

«Αφουγκραζόμαστε τη γενικότερη πίεση των μαθητών και θεωρήσαμε σημαντικό να αφιερώσουν οι μαθητές περισσότερο χρόνο στη διά ζώσης διδασκαλία και στην εμβάθυνση της ύλης» εξήγησε η υπουργός σχετικά με τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Η κυρία Κεραμέως μίλησε και για την παράταση του σχολικού έτους, η οποία είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό. Οπως είπε, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα κάνουν μάθημα έως τις 25 Ιουνίου, ενώ στις 11 Ιουνίου θα κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων θα γίνει με υποχρεωτικό self test, το οποίο θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, όπως ισχύει για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των λυκείων της χώρας. Μάλιστα, η υπουργός τόνισε ότι τεστ θα πρέπει να κάνουν και οι μαθητές των νηπιαγωγείων, επαναλαμβάνοντας ότι τα self tests είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Όσον αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 9.500 εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί με τα αδιάθετα εμβόλια.

Τέλος, είπε ότι μετά το άνοιγμα των λυκείων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων του ιού 269 σχολεία, ενώ 1.753 από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό που προσήλθαν για επανέλεγχο μετά τη δήλωση των self tests βγήκαν θετικοί.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τους χωρίζουν 24 χρόνια αλλά ζουν τον απόλυτο έρωτα – Τα παθιασμένα φιλιά του ζευγαριού

Τον περασμένο Ιανουάριο έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του ο γοητευτικός 53χρονος

Κι όμως πρωταγωνίστρια δούλευε σερβιτόρα στη Μύκονο – «Μεθύσια και σεξουαλική επανάσταση είχαμε»

Η πρωταγωνίστρια αποκάλυψε πως δούλευε σερβιτόρα για οχτώ χρόνια στη Μύκονο.

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών είναι μαζί δύο χρόνια και κρατάει τη σχέση του μακριά από τα φώτα

Το ζευγάρι κρατάει χαμηλούς τόνους καθώς θέλει να απασχολεί τα Μέσα με τη δουλειά και μόνο

Διαζύγιο για Ελληνίδα τραγουδίστρια μετά από 15 χρόνια γάμου

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε διάσταση από το καλοκαίρι, ενώ η τραγουδίστρια επιβεβαίωσε πως την Τρίτη 11 Νοεμβρίου βγήκε το διαζύγιό τους

Ηθοποιός αποκάλυψε on air πως δεν έχει πάρει ποτέ διαζύγιο

Πρόσφατα χώρισε με γνωστό τραγουδιστή που είχε σχέση αλλά αποκάλυψε πως από τον γάμο της δεν έχει χωρίσει επίσημα με διαζύγιο

Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Σαν βόμβα έσκασε, λοιπόν αποκάλυψη για τον νέο έρωτα του

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το σχόλιό της έκανε μεγάλη εταιρία να ακυρώσει τη χορηγία προϊόντος στην εκπομπή της

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» αποκάλυψε πώς ένα σχόλιό της στάθηκε ικανό να κόψουν την χορηγία ενός προϊόντος μια μεγάλη εταιρία.

Δύο εφοπλιστές διεκδικούν το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Ζήτημα χρόνου είναι να αλλάξει χέρια η εμβληματική κατοικία της Αλίκης Βουγιουκλάκη επί της οδού Στησιχόρου, στο Κολωνάκι, καθώς δύο πλοιοκτήτες και μία γνωστή οικογένεια από το Λονδίνο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πολυτελούς ακινήτου, αξίας άνω των 3.000.000 ευρώ!