Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Πώς θα γίνουμε «βιοχάκερ» για να χάσουμε τα κιλά της καραντίνας

Τώρα που μπαίνει για τα καλά η άνοιξη και το lockdown χαλαρώνει, δίνοντάς μας την ευκαιρία να βγούμε στον κόσμο, όπως επιβεβαιώνουν και οι έρευνες, συνειδητοποιούμε ότι κατά τους μήνες του εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας έχουμε βάλει παραπανίσια κιλά. Για να τα χάσουμε πιο εύκολα, νευρολόγος συστήνει να μετατραπούμε σε «βιοχάκερ», παραθέτοντας μια σειρά από απλά τρικ που ξεγελούν τον οργανισμό ώστε να αυξήσει την καύση του λίπους.

Μπορεί να μοιάζει «πολύ καλό για να είναι αληθινό», αλλά ένα κρύο ντουζ ή η μείωση της έντασης του φωτός το βράδυ βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους, αναφέρει χαρακτηριστικά στη «Sun» η νευρολόγος Τζούλια Τζόουνς. Στο νέο βιβλίο της «Neuron: Smart Wellness Made Easy» επισημαίνει ότι μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες μπορεί να λειτουργήσουν σαν βιολογικό χακάρισμα του οργανισμού και να πυροδοτήσουν ένα υγιές αδυνάτισμα. Μάλιστα, η Τζόουνς οργάνωσε τα τρικ ανάλογα με την ώρα της ημέρας που θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικά για την απώλεια βάρους.

Μετά το πρωινό ξύπνημα, η νευρολόγος συνιστά να στρώνουμε το κρεβάτι, διότι αυτό απελευθερώνει στον εγκέφαλο χημικές ουσίες που επιδρούν θετικά στη διάθεση και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Περίπου 15 λεπτά αργότερα καλό θα ήταν να βγούμε από το σπίτι, ακόμη και αν δεν περπατήσουμε, και να σταθούμε στην εξώπορτα. Το φως της ημέρας θα ενεργοποιήσει στον εγκέφαλο το ρολόι του οργανισμού, δίνοντάς του το σήμα ότι πρέπει να ξυπνήσει.

Ενας καλής ποιότητας καφές είναι ό,τι πρέπει για τη συνέχεια, καθώς από τη μια απελευθερώνει θετικές ουσίες στον οργανισμό και από την άλλη τού προσφέρει ενέργεια για να λειτουργήσει.

Καλό, σύμφωνα με την Τζόουνς, θα ήταν να ακολουθήσει ένα κρύο ντουζ, καθώς το κρύο νερό κάνει καλό στην κυκλοφορία του αίματος, στην αναπνοή και, σύμφωνα με έρευνες, μειώνει το αποθηκευμένο λίπος του οργανισμού.

Δεκατιανό

Πριν ασχοληθούμε με την καθημερινότητα, η νευρολόγος μάς συστήνει να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για κάτι, καθώς αυτό θα μας κάνει πιο χαρούμενους και η ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στο αδυνάτισμα. Γύρω στην ώρα του δεκατιανού, η ειδικός προτείνει σύντομη εκγύμναση με κάμψεις, διότι τονώνουν τους μυς και καίνε λίπος. Οσο και αν φαίνεται παράδοξο, να ασχοληθεί κάποιος για λίγο το μεσημέρι με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή ενός μουσικού οργάνου βοηθάει στο αδυνάτισμα, καθώς διατηρεί ενεργό και νεανικό τον εγκέφαλο. Για τον ίδιο λόγο, η Τζόουνς συνιστά να φτιάχνουμε λίστες με τις δουλειές μας, πρακτική που παράλληλα μειώνει το στρες.

Από την άλλη, όταν μας πιάνει λιγούρα το απόγευμα, σύμφωνα με την ειδικό, καλό θα ήταν να αντικαταστήσουμε τα σνακ σοκολάτας με… μουσική. Εξηγεί ότι η έντονη μουσική που θα μας σηκώσει από την καρέκλα για να χορέψουμε για λίγα λεπτά, κόβει την πείνα και προσφέρει ενέργεια.

Επίσης, το τελευταίο γεύμα της ημέρας συνιστάται να τρώγεται πριν από τις επτά το απόγευμα και να μην καταναλώνεται αλκοόλ τέσσερις ώρες πριν από τον ύπνο, καθώς επηρεάζει το πρόγραμμα ύπνου, που παίζει σημαντικό ρόλο στο αδυνάτισμα. Τέλος, η νευρολόγος επισημαίνει ότι ο χαμηλός φωτισμός το βράδυ βοηθάει τον οργανισμό να αρχίζει να προετοιμάζεται για να αποκοιμηθεί, έτσι ώστε να ακολουθήσει ποιοτικός ύπνος, που όχι μόνο ξεκουράζει αλλά και αδυνατίζει.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί




Μποζουκια Αθηνα