Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντάρτικο βουλευτών της Ν.Δ. για τη βουβή εστίαση: «Χαρδαλιά, άσε τη μουσική να παίζει»!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες της εστίασης που κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους επί έξι μήνες, επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν με επιστολή προς τον Νίκο Χαρδαλιά την άρση απαγόρευσης της μουσικής καθώς και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον έως τις 24.00.

Οπως αναφέρουν στην επιστολή που υπογράφουν οι Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Χρήστος Μπουκώρος, Ιωάννης Μελάς, Χρήστος Δερμετζόπουλος και Θεμιστοκλής Χειμάρας, η απουσία μουσικής και το κλείσιμο στις 22.45 είναι περιορισμοί που δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης και, συνολικά, της αγοράς.

Συγκεντρώσεις

Επιπλέον, σημειώνουν πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 23.00 θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε συγκεντρώσεις σε σπίτια, γεγονός που δεν θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά τη μη περαιτέρω διάδοση του ιού.

«Είναι αυτονόητο ότι οι κανόνες που έχουν ανακοινωθεί, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζομένους, πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα, για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού και υπερμετάδοσης του ιού» επισημαίνουν και συνεχίζουν:

«Η μάχη που δίνουν οι επιχειρήσεις για να κρατηθούν όρθιες από την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει σύντομα. Θα χρειαστούν χρόνος και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Η κόπωση και η διάχυτη αγωνία για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων δεν θα πρέπει να επιτείνονται από ανεφάρμοστα μέτρα».

Στη συνέχεια οι βουλευτές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως οι επιχειρηματίες της εστίασης θα επιδείξουν την ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια με τα εμπορικά καταστήματα όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, ενώ καλούν τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να «χαλαρώσει» τους περιορισμούς.

«Προτείνουμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Αναμένοντας τη θετική απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων» καταλήγουν.

Πηγή: dedomeno.gr

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό πολιτικό – Συγκίνηση στην κηδεία του

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό πολιτικό – Συγκίνηση στην κηδεία του

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Το κόμμα μου δεν μακιγιάρει τα προβλήματα»

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Το κόμμα μου δεν μακιγιάρει τα προβλήματα»

Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Έξοδος με την εντυπωσιακή του κόρη

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Έξοδος με την εντυπωσιακή του κόρη

Στο νοσοκομείο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μετά από πτώση από το αμαξίδιό του

Στο νοσοκομείο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μετά από πτώση από το αμαξίδιό του

Ρουά ματ από Δούκα!

Ρουά ματ από Δούκα!