Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Αφιερώστε μία μέρα να γνωρίσετε την Αρχόντισσα των Δωδεκανήσων

Στο Νότιο Αιγαίο, σε απόσταση 235 ναυτικών μιλιών από το Πειραιά και μόλις 24 μίλια βορειοδυτικά από την Ρόδο βρίσκεται ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας, η αρχόντισσα των Δωδεκανήσων, η Σύμη.

Μικρούλα αλλά πεντάμορφη με τα παραδοσιακά σπίτια και γοητευτικά νεοκλασικά κτίρια
που διαθέτουν στέγες με κόκκινο κεραμίδι και υπέροχα μπαλκόνια. Αν είστε στην πλώρη του καραβιού μόλις φθάσει, δημιουργείτε η εντύπωση ότι βλέπετε έναν πίνακα ζωγραφικής με πολύχρωμα μικρά μικρά σπιτάκια το ένα πάνω στο άλλο. Μια μοναδική αρχιτεκτονική άποψη που μπορείτε να την θαυμάζετε ώρες ολόκληρες. Ακούγοντας τους ήχους της θάλασσας ,μπορείτε να απολαύσετε χαλαρωτικούς περιπάτους κατά μήκος της πολύχρωμης ακτογραμμής.

Αν κάνετε μια στάση στα μαγαζιά με τα σφουγγάρια θα μάθετε την μεγάλη ιστορία των Συμιακών ναυτικών. Ακολουθήστε τις μυρωδιές από τα βότανα και τα μυρωδικά μέσα στα στενά δρομάκια και θα γνωρίσετε την χρήση τους στην μαγειρική και όχι μόνο. Στο δρόμο σας σίγουρα θα συναντήσετε ένα παραδοσιακό φούρνο που επιβάλλεται να δοκιμάσετε τις «τούρτες» έτσι τις λένε οι Συμιακοί τις τυρόπιτες ή τα βουτυρένια τα πασχαλινά κουλούρια τους. Δύσκολη η απόφασή σας σε πιο ταβερνάκι θα καθίσετε να δοκιμάσετε την Συμιακιά γαστρονομία αλλά σίγουρα να γευτείτε γαριδάκι Συμιακό και κατσικάκι.

Πρέπει να επισκεφτείτε την Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη του 18ου αιώνα, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η καλυμμένη με ασήμι εικόνα του Ταξιάρχη και η βοτσαλωτή αυλή. Το μοναστηριακό συγκρότημα φιλοξενεί δύο μουσεία ένα Εκκλησιαστικής τέχνης με πλούσια συλλογή κειμηλίων και ένα λαογραφικό. Υπάρχει επίσης Βιβλιοθήκη με μεταβυζαντινά χειρόγραφα. Η μαγεία σ’ αυτή την εκδρομή είναι το απέραντο γαλάζιο, ο λαμπρός ήλιος, τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, τα αρώματα της φύσης και οι γαστρονομικές απολαύσεις. Αξίζει αν έρθετε διακοπές στη Ρόδο να αφιερώσετε μία μέρα για να επισκεφτείτε την Αρχόντισσα του Αιγαίου και ανεπιφύλακτα να επιλέξετε την Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου Sea Dreams www.seadreams.gr που διαθέτει εμπειρία 46 συνεχόμενων ετών στην ημερήσια εκδρομή Ρόδος Σύμη Πανορμίτη Ρόδο. Αναχωρεί από το Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου και μόλις σε 65’ έχετε φθάσει στην Σύμη, στην οποία θα έχετε στην διάθεσή σας 5 ώρες να εξερευνήσετε το νησί με ή χωρίς ξεναγό ή να κολυμπήσετε. Στην συνέχεια σε 35’ έχετε φθάσει στην Μονή του Πανορμίτη και έχετε στην διάθεσή σας περίπου 60’ να προσκυνήσετε και να ανακαλύψετε τα θαύματα του Ταξιάρχη. Επιστροφή στην Ρόδο μόνο σε 65’ και με ασφάλεια. Μια αξέχαστη κρουαζιέρα που θα είναι πάντα στο άλμπουμ των αναμνήσεων και των διακοπών σας.

DSC07379 scaled

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...