Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Αλβανοί επιτέθηκαν στον τέως διοικητή της Ασφάλειας Ασπροπύργου μέσα στον Κορυδαλλό

Η εμπλοκή του στο κύκλωμα που «ξέπλενε» αλλοδαπούς με παράνομες ελληνοποιήσεις

Δύσκολη καθίσταται πλέον η διαβίωση στις φυλακές για τον επίορκο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος για την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση που έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις και «ξέπλενε» αλλοδαπούς ποινικούς, καθώς δέχτηκε επίθεση κατά τον προαυλισμό του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Την Πέμπτη Αλβανοί βαρυποινίτες έστησαν ενέδρα στον τέως διοικητή της Ασφάλειας Ασπροπύργου τη στιγμή που έβγαινε από τη ΣΤ’ πτέρυγα, όπου κρατείται, για τον απογευματινό προαυλισμό και όρμησαν κατά πάνω του επιχειρώντας να τον λιντσάρουν! Άμεσα επενέβησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι τον απομάκρυναν προτού λάβει έκταση το επεισόδιο σε βάρος του. Με δεδομένο ότι και άλλες φορές αλλοδαποί έγκλειστοι ποινικοί έχουν εκδηλώσει επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος του πρώην διοικητή της Ασφάλειας Ασπροπύργου, καθώς φέρεται ότι «επέδειξε προκλητική συμπεριφορά» κατά την είσοδό του στη φυλακή, τέθηκε θέμα άμεσης μεταφοράς του από τη ΣΤ’ πτέρυγα, όπου κρατείται από τις 4 Δεκεμβρίου. Έτσι, για λόγους προσωπικής του ασφάλειας ο προφυλακισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε άμεσα στη Ζ’ πτέρυγα.

Ωστόσο, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα για τον χώρο εγκλεισμού του, καθώς στην πτέρυγα εκτίουν ποινές μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού Αγώνα και αντιεξουσιαστές. Ο επίορκος αξιωματικός είχε συμμετάσχει στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εξάρθρωση αναρχικής ομάδας, μέλη της οποίας διατηρούσαν επαφές με τους Πυρήνες, και υπάρχει φόβος να γίνει στόχος εκδικητικής επίθεσης!

Έτσι από τη διοίκηση της φυλακής υποβλήθηκε αίτημα προς τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να εξεταστεί η περίπτωση του συγκεκριμένου κρατουμένου και να ληφθεί η δέουσα απόφαση για τη διασφάλιση της ακεραιότητάς του εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση με τις κακουργηματικές κατηγορίες για παράνομες ελληνοποιήσεις μη νόμιμων μεταναστών και τις παράτυπες χορηγήσεις δελτίων αστυνομικής ταυτότητας σε αλλοδαπούς βαρυποινίτες, ώστε να «ξεπλένουν» το ποινικό τους μητρώο, εμπλέκονται συνολικά 20 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων έξι έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Μεταξύ των προφυλακισμένων για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα, εκτός από τον πρώην διοικητή της Ασφάλειας Ασπροπύργου, είναι μια γυναίκα αστυνομικός, που υπηρετούσε στο Τμήμα Διαβατηρίων της Ασφάλειας Ελευσίνας, ένας ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας και ο θετός γιος του, μια δημοτική υπάλληλος του Ληξιαρχείου του Δήμου Αχαρνών και ένας Αλβανός, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί




Μποζουκια Αθηνα