Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Το σεξιστικό εσωτερικό μήνυμα στους εργαζομένους του υπουργείου Πολιτισμού με οδηγίες για τον χιονιά

Μια σούπερ sexy θηλυκή ύπαρξη, με καυτό μίνι, διάφανο καλσόν και τακούνια, βάζει αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητό της, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς». Με τη φωτογραφία δεξιά συνοδευόταν το εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στους εργαζομένους του υπουργείου Πολιτισμού την περασμένη Δευτέρα με οδηγίες προστασίας για τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα.

Θορυβημένοι από το εν λόγω «σεξιστικό ολίσθημα» του ΥΠΠΟΑ, οι ιθύνοντες του εργατικού σωματείου «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο υπουργείο Πολιτισμού» έβγαλαν στη φόρα μέρος του εν λόγω μηνύματος, εξηγώντας σε σχετική ανακοίνωσή τους πως στην ενότητα «πότε και πώς χρησιμοποιούμε τις αλυσίδες» χρησιμοποιήθηκε η επίμαχη φωτογραφία.

«Όχι, δεν εκπλαγήκαμε δυσάρεστα από συντηρητισμό, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε και να είμαστε και φοβερές οδηγοί, αλλά γιατί φοβόμαστε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία επιλέχθηκε για να τραβήξει την προσοχή μέσω ενός απαράδεκτα σεξιστικού εικονογραφικού λόγου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Φ2 2022 01 27T102549.578

«Προφανώς δεν περιμέναμε να γνωρίζουν στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τη σχετική συζήτηση για τη θέαση του γυναικείου σώματος ως αντικειμένου και τη σεξουαλική αντικειμενοποίησή του που συμβάλλουν στην κουλτούρα του βιασμού… Και λέμε “προφανώς”, όχι με στωικότητα αλλά με θυμό και οργή, γιατί ειδικά το συγκεκριμένο υπουργείο θα έπρεπε να διδάσκει πολιτισμό, που σημαίνει αξίες ισότητας, συμπεριληπτικότητας και πλουραλισμού, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία των δεκάδων γυναικοκτονιών στη χώρα και των καθημερινών αποκαλύψεων για βιασμούς και παραβιαστικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών» προσθέτουν οι εκπρόσωποι της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο υπουργείο Πολιτισμού», κλείνοντας την ανακοίνωσή τους με μια σκληρή αιχμή προς τη Λίνα Μενδώνη. «Βέβαια, σε ένα υπουργείο που η υπουργός του έχει γίνει viral από τις φωτογραφίες της με εμπλεκομένους σε υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικών σκανδάλων, τι άλλο να περιμένουμε…»

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού δήλωσε ότι το εν λόγω μήνυμα εστάλη από υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο οποίος δεν έχει καμία σχετική εξουσιοδότηση και για τον οποίο ήδη έχει κινηθεί, με εντολή της υπουργού προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό υφυπουργό, η προβλεπόμενη εκ του νόμου πειθαρχική διαδικασία. Νωρίτερα η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σία Αναγνωστοπούλου με ανακοίνωσή της αποδοκίμασε τη στάση της Λίνας Μενδώνη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν είναι οι γυναίκες προϊόντα επικοινωνίας. Δεν είναι τα πάντα βορά στην επικοινωνία. Δεν είναι ΑΥΤΟ επικοινωνία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...