Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Μεταθανάτια «βόμβα» – Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του Τσοχατζόπουλου

Ο πρώην υπουργός αναφέρει για ποιους λόγους αποκλήρωσε στενούς συγγενείς

O Άκης Τσοχατζόπουλος «εκδικείται» μετά θάνατον όσους στενούς συγγενείς του τον εκμεταλλεύτηκαν ή τον έβλαψαν, μέσω των τριών διαθηκών του! Η πρώτη διαθήκη που άνοιξε αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει αποκλείσει στενούς συγγενείς του.

  • Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, στο κείμενο της διαθήκης παρατηρείται η προσπάθεια του Ακη Τσοχατζόπουλου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκληρώσει στενούς συγγενείς του, όπως δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής.

«Η δημοσίευση της διαθήκης δεν σημαίνει ότι την έχουμε στα χέρια μας. Μεσολαβεί ένα διάστημα μέχρι να την πάρουμε. Πιθανολογούμε ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει θεωρηθεί από το δικαστήριο, ώστε να την έχουμε επίσημα στα χέρια μας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκείνο που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι στενοί συγγενείς οι οποίοι αποκλείονται από την κληρονομιά του εκλιπόντος, και με τις επόμενες διαθήκες πιθανολογώ ότι θα εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους προέβη σε αυτή την κίνηση ο Ακης Τσοχατζόπουλος» μας είπε ο κ. Αλεξανδρής.

Στην ερώτηση αν ανάμεσα στους συγγενείς που αποκλείονται είναι και πρώτου βαθμού, ο δικηγόρος της χήρας του Ακη Τσοχατζόπουλου απάντησε: «Θα περιοριστώ να πω πολύ στενούς συγγενείς του μέχρι να έχουμε επίσημα το κείμενο της πρώτης διαθήκης».

Αναφερόμενος σε αυτούς που θα μείνουν εκτός διαθήκης, ο κ. Αλεξανδρής συμπλήρωσε σε άλλες δηλώσεις του: «Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στα συγκεκριμένα άτομα. Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, εκτιμάται ότι οι τρεις διαθήκες συμπληρώνουν η μία την άλλη. Πιο σημαντική θεωρείται η τρίτη, καθώς αφορά πράγματα που ο Τσοχατζόπουλος ανακάλυψε μετά την αποφυλάκισή του. Σε αυτά φαίνεται ότι περιλαμβάνονται και στοιχεία για τις δύο θυρίδες που έχουν βρεθεί στο εξωτερικό. Το αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να δημευτεί από το κράτος, όπως επισημαίνει ο κ. Αλεξανδρής.

«Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είναι αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος. Είναι ανυπολόγιστης αξίας και θα δούμε πράγματα που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν» εξήγησε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για την πρώτη διαθήκη, περιλαμβάνει και την πρόθεση του εκλιπόντος πολιτικού να συσταθεί ίδρυμα που θα περιλαμβάνει το ιστορικό του αρχείο. Επίσης, αναφέρεται η επιθυμία του Ακη Τσοχατζόπουλου να επιστραφεί μέρος του αρχείου του που έχουν τρίτα πρόσωπα. Μετά το άνοιγμα της πρώτης διαθήκης η Βίκυ Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου έστειλε δημόσια, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, ένα μήνυμα σε συγγενείς του εκλιπόντος συζύγου της:

«Από τον Ακη Τσοχατζόπουλο ευνοήθηκαν πολλοί όσο αυτός ήταν εν ζωή, συγγενείς και μη, χωρίς όμως οι περισσότεροι από αυτούς να φανούν αντάξιοι της τιμής αυτής, τουναντίον τον έβλαψαν και τον εκμεταλλεύτηκαν και μάλιστα τόσο ενώ ευρισκόταν στη ζωή όσο και μετά τον θάνατό του. Ελπίζω και εύχομαι να σεβαστούν όλοι αυτοί οι ευεργετηθέντες τις τελευταίες του επιθυμίες, όπως αποτυπώνονται με τις διαθήκες του, και να πράξουν όσα ορίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε αυτές, ως οφείλουν».

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί




Μποζουκια Αθηνα