Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

«Πακέτο» από την Ελλάδα στη Γερμανία των παιδόφιλων ασυνόδευτα ανήλικα

Διεθνές κύκλωμα με ορμητήριο και στον Αγιο Παντελεήμονα

Οι Σύροι διακινητές ενός διεθνούς δικτύου παράνομης μεταφοράς ασυνόδευτων ανηλίκων με έδρα στη Γερμανία είχαν εγκαταστήσει ακόμη και «υπνωτήριο» για νήπια με μπέιμπι σίτερ και εικονική «μητέρα» στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα!

Από τη Νάντια Αλεξίου

Ως τώρα εξιχνιάστηκαν 10 υποθέσεις διακίνησης επτά ασυνόδευτων ανηλίκων και πέντε ενηλίκων από τη Συρία, με πτήση από την Αθήνα προς τη Γερμανία. Την περασμένη Τρίτη προσήχθησαν στη Γερμανία ως ύποπτοι για λαθραία διακίνηση αλλοδαπών για εμπορικούς σκοπούς τέσσερις Σύροι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε στον Αγιο Παντελεήμονα τον 41χρονο φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης και σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για άλλους πέντε Σύρους. Επίσης αναζητείται η «μητέρα» και στα στοιχεία της έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Για την υπόθεση με την κωδική ονομασία «Operation Hook», εκτενές δημοσίευμα αφιέρωσε η γερμανική εφημερίδα «Bild», μνημονεύοντας τις ενέργειες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Η πληροφορία για τη δραστηριοποίηση του κυκλώματος των δουλεμπόρων που δόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. τον Σεπτέμβριο του 2019 αφορούσε την παράνομη μεταφορά στη Γερμανία ενός τρίχρονου κοριτσιού από τη Συρία από μια νεαρή γυναίκα, επίσης συριακής καταγωγής, με πτήση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Aμέσως ενημερώθηκαν οι γερμανικές Aρχές, όμως η αστυνομική επιχείρηση ματαιώθηκε, καθώς λόγω βλάβης κατά τη διάρκεια της πτήσης ο πιλότος του αεροπλάνου προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στην Ιταλία, με το κοριτσάκι να μεταφέρεται τελικά στη Γερμανία με άγνωστο τρόπο. Ωστόσο, η 26χρονη Σύρα εντοπίστηκε και από τα στοιχεία της διαπιστώθηκε ότι είναι μητέρα νηπίου και διέμενε νόμιμα στη Γερμανία.

Τέθηκε υπό παρακολούθηση από τους Γερμανούς αστυνομικούς και προέκυψε ότι έκανε τακτικά ταξίδια στην Ελλάδα, όπου αναλάμβανε τις μεταφορές των ανηλίκων. Μάλιστα, εμφανιζόταν ως «μητέρα» τους και τα παιδιά έφεραν διαβατήρια στα στοιχεία του βιολογικού παιδιού της ή άλλων ανηλίκων. Τα έγγραφα εξασφάλιζε ένας 32χρονος Σύρος, ο οποίος παράλληλα παραλάμβανε στη Γερμανία τα νήπια από την 26χρονη ομοεθνή του.

Ο 41χρονος Σύρος αρχηγός του δικτύου εντόπιζε στην Ελλάδα τα ασυνόδευτα παιδιά, ηλικίας 3 έως 7 ετών, και τα φρόντιζε στο νοικιασμένο διαμέρισμα 110 τ.μ. στον Αγιο Παντελεήμονα μια γυναίκα από τη Συρία, ώσπου να αναχωρήσουν για τη Γερμανία. Για τη μεταφορά κάθε ασυνόδευτου ανήλικου η οργάνωση εισέπραττε 4.500 ως 6.000 ευρώ, ενώ χρέωνε από 500 έως 1.200 ευρώ για τη χορήγηση διαβατηρίων σε ενηλίκους.

Οι Σύροι γονείς αποφάσιζαν να στείλουν τα παιδιά στη Γερμανία είτε για «επανένωση» είτε για να τα παραλάβουν συγγενείς τους με νόμιμη διαμονή. Κάποιοι, μάλιστα, θεωρούσαν ότι ακόμη κι αν κατέληγαν σε δομές φιλοξενίας θα είχαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...