Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Παντελής Παντελίδης: Έξι χρόνια «πίνει από κει ψηλά για εμάς»

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το χαμό του Παντελή Παντελίδη.  

Επιμέλεια: Βάσω Λιόκαυτου

Νωρίς το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 έσκασε η είδηση στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια πως ο τραγουδιστής σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Βουλιαγμένη και κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει.

pantelidis1 1300

Μία ανάσα από την πρεμιέρα του ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο στον παράδρομο της Βουλιαγμένης όταν το τζιπ που οδηγούσε έχασε τον έλεγχο, αναποδογύρισε και τραυμάτισε θανάσιμα εκείνον και σοβαρά τη Μίνα Αρναούτη.

Παντελής Παντελίδης

Το νήμα της ζωής του κόπηκε στα 33 του χρόνια και στο πικ της καριέρας του βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους θαυμαστές του.

upl56c58c5a93c40

Ο Παντελής Παντελίδης προερχόταν από μια πολύ δεμένη οικογένεια της Νέας Ιωνίας και ήταν ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια του. Ξεκίνησε ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού αλλά το «μικρόβιο» του τραγουδιού δεν τον άφησε να συνεχίσει.

Τις ελεύθερες ώρες του έπαιρνε την κιθάρα του και τραγουδούσε κομμάτια που έγραφε ο ίδιος τα οποία τα «ανέβαζε» στο youtube.

kyriakou arnaoyti pantelidis apozimioseis

Τα βίντεο «σάρωναν» σε views και δεν άργησαν να τον προσεγγίσουν από δισκογραφικές εταιρίες για συνεργασία.

Έτσι ξεκίνησαν όλα με τον Παντελή να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

9647 PANTELIDIS VANDI KARAS 25102012

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κάνει το μεγάλο «μπαμ» με τα τραγούδια του να γίνονται επιτυχίες και εκείνος να είναι το πρώτο όνομα στα νυχτερινά κέντρα.

Όλοι μιλούσαν για το «φαινόμενο Παντελίδης» και σχημάτιζαν ουρές για να τον δουν όπου εμφανιζόταν. Σταθμός στην πορεία του υπήρξε ο Βασίλης Καρράς που έκανε μαζί του ντουέτο, έγινε φίλος του και τον συμβούλευε ενώ τον αποκαλούσε «γιο» του.3538 PANTELIS PANTELIDIS PAOLA VASILIS KARAS 13122012

Ο κόσμος τον αποθέωνε, τα μαγαζιά που εμφανιζόταν γέμιζαν ενώ τα τραγούδια του γινόντουσαν τεράστιες επιτυχίες. Ωστόσο δεν έλειψαν και εκείνοι που αμφισβήτησαν το ταλέντο του, τον πολέμησαν και μιλούσαν άσχημα για εκείνον.

Ο Παντελής όμως δεν απάντησε ποτέ και σε κανέναν. Ντροπαλός και χαμηλών τόνων δεν ήθελε να προκαλεί συζητήσεις αλλά να τραγουδάει και να κάνει τον κόσμο να περνάει καλά και το κατάφερνε.

9705 GIORGOS TSALIKIS PANTELIS PANTELIDIS 31032013

Ο Αντώνης Ρέμος υπήρξε ο πιο καλός του φίλος στο χώρο του τραγουδιού και η και η τραγική ειρωνεία είναι πως το τζιπ με το οποίο σκοτώθηκε ο Παντελής το είχε αγοράσει από τον τραγουδιστή.

https://www.youtube.com/watch?v=cmWi4xavKx0&feature=emb_title

«Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό που συμβαίνει δεν το ζω έτσι όπως θα μπορούσε να το ζήσεις κάποιος. Να είμαι ξετρελαμένος, να μην πατάω στη γη. Επειδή θέλω αυτό να κρατήσει για άλλα δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χρόνια, λέω καλύτερα να μην έχω στο μυαλό μου την επιτυχία.6236 PANTELIDIS STANISI 792013

Η μεγαλύτερή μου χαρά είναι ότι οι δίσκοι μου έχουν τραγούδια μου. Χαίρομαι που θα κάτσω με τους φίλους μου και θα τους παίξω. “Να, για άκου τι έβγαλα” και έπειτα από τρεις μήνες θα το ακούμε στο ραδιόφωνο», είχε πει σε συνέντευξή του.

6344 MAZONAKIS PANTELIDIS 792013

«Εκτός πίστας, δεν κουβαλάω τον τραγουδιστή πάνω μου. Δηλαδή, με το που τελειώνω το πρόγραμμά μου, είμαι ένας κανονικός άνθρωπος, ο Παντελής που ξέρουν οι δικοί μου άνθρωποι. Έτσι θέλω να ‘μαι. Το άλλο είναι πόλεμος. Ανεβαίνω πάνω για να κερδίσω και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.

Μεγάλη του αδυναμία η μητέρα του, Αθηνά για την οποία μάλιστα είχε γράψει και τραγούδι. Η οικογένειά του ήταν η προτεραιότητά του και πάντα πάνω από όλους.

7341 PANTELIDIS MATSA 06062013

«Στο καμαρίνι μετά, δεν θα το παίξω κάπως, δεν θα έχω το ύφος του τραγουδιστή. Υπάρχουν πολλοί που κουβαλάνε τον τραγουδιστή σε όλη την καθημερινότητά τους, που είναι σταρ. Εγώ, με το που κατεβαίνω, είμαι… τίποτα», είχε εξομολογηθεί.

Πέρα από σπουδαίος καλλιτέχνης υπήρξε και σπουδαίος άνθρωπος και βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη αλλά δεν ήθελε αυτό να βγαίνει στη δημοσιότητα.

783A1328

«Μου τον έφερε ο Μπερτάκης ένα βράδυ σε ένα κρητικό γλέντι. Άκουγα τα τραγούδια αλλά δεν ήξερα ποιος ήταν…Δεν ήταν τυχαίο ότι τόσο νέος άνθρωπος κατέθεσε στους Έλληνες τόσες πολλές επιτυχίες μέσα σε τόσο λίγο καιρό.

2731 AKRITIDIS PANTELIDIS 04012014 Ήταν ένα ντροπαλό παιδί και σεμνό άνθρωπο, δεν είχε καν συνειδητοποιήσει την επιτυχία που έκανε. Χαμήλωνε τα μάτια όταν τους έλεγες κάτι καλό», είχε πει ο Νίκος Ζωιδάκης λίγες ώρες μετά τον χαμό του τραγουδιστή.

«Τι διαφορετικό έχουν τα δικά σου τραγούδια και γίνεται αυτός ο χαμός;», τον είχαν ρωτήσει με εκείνον να εξηγεί: «Νομίζω περιέχουν αλήθεια, πολύ αλήθεια και δεν είναι γραμμένα απλά για να γραφτούν. Τα περισσότερα τραγούδια μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί επαγγελματικά, δηλαδή αναλαμβάνει ένας συνθέτης και ένας στιχουργός, να γράψει σε έναν καλλιτέχνη 10-12 τραγούδια και κάθονται και τα ετοιμάζουν. Εγώ δεν λειτουργώ έτσι, γράφω όποτε το έχω ανάγκη και το νιώθω».

7227 PANTELIDIS ME TIN MITERA TOY 06062013

Το περίεργο είναι πως όλα του τα τραγούδια μιλούσαν για τον θάνατο όπως το «Πίνω από κει ψηλά για σένα», σαν να γνώριζε πως το τέλος για εκείνον είναι κοντά.

Συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις, συναυλίες…ο Παντελής είχε κατακτήσει το όνειρό του. Είχε γίνει τοπ τραγουδιστής αλλά μόλις κατέβαινε από την πίστα ήταν το λαϊκό παιδί που έβγαινε στη γειτονιά του τη Νέα Ιωνία με την παρέα του.

3684 PANTELDIS PSALTIS PSALTI 27042013 1

Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου έκανε πρόβες καθώς ετοιμαζόταν για την πρεμιέρα του στο Teatro. Μετά την πρόβα θέλησε να χαλαρώσει και βγήκε να διασκεδάσει αλλά δυστυχώς εκείνη η νύχτα ήταν η τελευταία.

7165 REMOS PANTELIDIS 23112013

Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν «βόμβα» στη σόουμπιζ και ακόμα και οι επικριτές του «λύγισαν» μπροστά στο τραγικό συμβάν.

Η κηδεία του έγινε με χιλιάδες κόσμο αλλά και την μπάντα του να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία.

Ο Παντελής κατάφερε να κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα, το παιδί από τη Νέα Ιωνία να γίνει ο άρχοντας της πίστας.

5570 PLOYTARXOS PANTELIDIS 1342014

Η φωνή του σίγασε αλλά τα κομμάτια του πέντε χρόνια μετά συνεχίζουν να ακούγονται και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το «φαινόμενο Παντελίδης».

{{-PCOUNT-}}45{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...