Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το… image του Kασσελάκη στα χέρια του Σπηλιωτόπουλου

O πολιτικός αρραβώνας που κρατά από το 2019 έγινε...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Δίκη Λιγνάδη: Δείτε κατέθεσε το πρώτο θύμα του

«Έζησε» από την αρχή τις εφιαλτικές στιγμές ο 27χρονος

«Ξύπνησαν» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι εφιάλτες που είχε καταφέρει να απωθήσει από το μυαλό του τα προηγούμενα χρόνια το πρώτο φερόμενο θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο 27χρονος -σήμερα- άνδρας ήρθε αντιμέτωπος με τον σκηνοθέτη που καθόταν απαθής και ατάραχος στο εδώλιο, ενώ για περισσότερο από τρεις ώρες δέχτηκε το «σφυροκόπημα» της έδρας, που του έκανε δεκάδες ερωτήσεις για να «φωτίσει» την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Λιγνάδη: «Δηλώνω αθώος», είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο σκηνοθέτης – ηθοποιός

Η συνέντευξη του Βασίλη Κυπαρισσόπουλου, στην οποία κατήγγειλε τον βιασμό του από τον σκηνοθέτη, ήταν το έναυσμα για να ανοίξουν πάλι οι πληγές του 27χρονου που ζει στη Σουηδία και θέλησε να καταγγείλει και τη δική του υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

LIGNADHS FULAKES DIKASTHRIO

«Με χειρίστηκε, με εκμεταλλεύτηκε. Εκμεταλλεύτηκε την αθωότητά μου σε αυτή την ηλικία που δεν είχα εμπειρίες από τίποτα. Ήμουν το κατάλληλο θύμα. Μου πήρε πολλά χρόνια να το διαχειριστώ μόνος αυτό το πράγμα. Επηρέασε τη φύση μου, άρχισα να νιώθω ενοχή, ότι εγώ έκανα κάτι λάθος…» είπε στο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Λιγνάδη: Κούγιας – «Ο εκλεκτός των εκλεκτών να είναι βιαστής, δημιουργεί πρόβλημα αυτοκριτικής στην ελληνική κοινωνία»

Δημήτρης Λιγνάδης

Η κατάθεση άρχισε από τη γνωριμία του μέσω facebook με τον σκηνοθέτη, την οποία επιδίωξε το ίδιο το θύμα, αφού -όπως υποστήριξε- ήθελε να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο. Επειτα από αρκετές ανταλλαγές μηνυμάτων, η πρώτη συνάντησή τους έγινε όταν ο τότε 15χρονος επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από ταξίδι στην Αίγυπτο.

lignadis

«Ήρθε και μας πήρε με τους φίλους μου από το αεροδρόμιο και πήγαμε στο Ολυμπιακό Χωριό όπου εμένα. Μας είχε προσεγγίσει με φιλικό τρόπο και μου είπε “είμαστε φίλοι, να μου μιλάς στον ενικό”. Εγώ ήμουν χαρούμενος, γιατί τον έβλεπα σαν μέντορά μου» είπε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας ότι, όταν οι φίλοι του αποχώρησαν από το σπίτι, ο σκηνοθέτης παρέμεινε.

«Μου χάιδευε το κεφάλι. Μου έλεγε “τι κούκλος που είσαι. Θα γίνεις γνωστός”. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Αρχισε να με χαϊδεύει στα πόδια. Είχα παγώσει. Ελεγα μόνο “ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ”. Εκεί ξεκίνησε να πιάνει τα γεννητικά μου όργανα. Αρχισα να τρέμω, αλλά δεν μπόρεσα και πάλι να κουνηθώ. Εβαλε τα χέρια του μέσα από το παντελόνι μου. Μου είπε “ηρέμησε, έτσι κάνουν οι ηθοποιοί, πρέπει να είσαι χαλαρός”. Πήγα στην τουαλέτα και, όταν γύρισα, του είπα ότι δεν μου αρέσει αυτό. Εκείνος είχε ήδη ξεκουμπωθεί και αυνανιζόταν. Φαινόταν ότι ξενέρωσε, αλλά ήταν ευγενικός. Εφυγε κι εγώ κοιμήθηκα» περιέγραψε ο 27χρονος συμπληρώνοντας: «Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Ενιωθα ντροπή. Είμαι από μια οικογένεια πολύ συντηρητική και δεν είχα γνώση τότε, δεν είχα σχέση, μια κοπέλα».

IMG 5655 1

Τις επόμενες ημέρες επικοινώνησαν ξανά και, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο σκηνοθέτης έμοιαζε να έχει ξεπεράσει την άρνησή του να βρεθούν ερωτικά, οπότε τον επισκέφθηκε στο θέατρο για να παρακολουθήσει μια παράστασή του μαζί με δύο φίλους του. Μετά το τέλος της παράστασης ο Δημήτρης Λιγνάδης τούς προσκάλεσε στο σπίτι του, τους κέρασε φαγητό ποτά και τσιγάρα κάνναβης.

«Δεν είχα ξανακάνει κάνναβη, αρχίσαμε να γελάμε με οτιδήποτε, δεν πολυκαταλάβαινα τι γινόταν. Μετά από λίγη ώρα -και αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνάω από αυτή τη νύχτα- είχε βάλει ένα ελατήριο ανάμεσα στη μύτη του και μας είπε να πάμε στο δωμάτιο μαζί του. Να κάνουμε σεξουαλικές πράξεις. Αυτό μου δημιούργησε ένα άβολο αίσθημα και αποφασίσαμε να φύγουμε» περιέγραψε στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Σας δίνει τσιγάρο κάνναβης, ποτό και δεν σας έκανε καμία εντύπωση αυτό και σας έκανε το ελατήριο;

Μάρτυρας: Μου δημιούργησε ένα άβολο αίσθημα.

Πρόεδρος: Πώς άλλαξε αυτό από εκεί που γελάγατε;

Μάρτυρας: Ενιωθα μια ασφάλεια όταν ήμουν με κάποιο γνωστό, ότι δεν θα μου κάνει κάτι κακό. Εγώ τον είχα δει σαν δάσκαλο, δεν ήθελα να του λέω «όχι».

Πρόεδρος: Αφού μας λέτε ότι μέχρι τότε δεν σας είχε ανοίξει κάποια πόρτα. Γιατί ήταν ο δάσκαλός σας και ο μέντοράς σας;

Μάρτυρας: Καταρχάς ένα 14χρονο, όταν βλέπει μια παράσταση ενός γνωστού ηθοποιού, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα τον βάλει μέσα στο χώρο… Με έκανε να τον εμπιστευτώ.

641c30 lignadis dimitris

Αναφερόμενος στη νύχτα του καταγγελλόμενου βιασμού του, περιέγραψε: «Μπήκα στο σαλόνι, μου πρόσφερε κάτι να φάω και μου είπε “ήρθε η ώρα να δούμε τι θα κάνουμε, πώς θα προχωρήσουμε και πότε θα πάμε στον Ρουβά”. Ηπια το πότο, έκανα και το τσιγάρο. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν πολύ πιο διαφορετικό από άλλες φορές. Ενιωθα σαν ταχυπαλμίες, ότι δεν καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου. Ο κατηγορούμενος γδύθηκε τελείως, εγώ εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε χέρι ούτε πόδι. Πήρε το κεφάλι, μου άνοιξε το στόμα μου και έβαλε το πέος του. Ηθελα να γυρίσω από την άλλη, αλλά δεν μπορούσα. Ηθελα να μιλήσω, αλλά δεν μπορούσα. Εχασα τις αισθήσεις μου μετά από αυτό…», προσθέτοντας ότι ήταν φοβισμένος και δεν ήξερε με ποιον τρόπο να αντιδράσει.

LIGNADHS FULAKES DIKASTHRIO

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες…»

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες…» ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Λιγνάδη προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται για τέσσερις βιασμούς σε βάρος ανήλικων και ενήλικων ανδρών.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί το αίτημα της υπεράσπισης να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος που είχε μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά η υπόθεση είχε παραγραφεί και βρισκόταν στην αίθουσα ως συνεργάτης τής εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση.

φ2

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να βρεθεί εκτός δικαστικής αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται ακριβώς απέξω, ενώ έκανε λόγο για «στήσιμο» της υπόθεσης από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.DIMITRIS LIGNADIS 1

Η πολιτική αγωγή δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αποχωρήσει ο κ. Κυπαρισσόπουλος από την αίθουσα, καθώς υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η κατάθεσή του στο μέλλον και στην περίπτωση αυτή δεν επιτρέπεται να έχει παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα «αποβολής» από την αίθουσα, ενώ ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να καταθέσει να κληθεί και να καταθέσει ως μάρτυρας στην πορεία της δίκης.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...