Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Λέων «βρυχάται» για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας

«Το αν υπάρχει ανθρώπινο χέρι ή άλλο μέσο θα διερευνηθεί»

Μέσω ανάρτησης στο facebook που προκάλεσε αίσθηση, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επαναφέρει το θέμα της ασφυξίας στην πολύκροτη και δυσεπίλυτη υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

σελ 8 φ1 koritsakia patra

Σε αυτήν, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας παραθέτει ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής για την ασφυξία, το οποίο αναφέρεται στην «εκφύλιση ηπατικών κυττάρων» και το συνδέει με την έκθεση για τη Μαλένα. Μάλιστα, σχολιάζει το απόσπασμα γράφοντας τα εξής: «Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων”. Διαβάζω στο βιβλίο ιατροδικαστικής στο κεφάλαιο της ασφυξίας».

tzortina

Ο κ. Λέων ανεβάζει μία φωτογραφία από τη σελίδα με το επίμαχο απόσπασμα από το βιβλίο στο οποίο αναφέρεται: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν, και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

eds

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά. Ο ιατροδικαστής έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές ευθέως για τα αίτια θανάτου και έχει προτείνει να διερευνηθεί αν υφίσταται θέμα ασφυξίας. Σε συνεντεύξεις του έχει πει πως «υπάρχουν ευρήματα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο περιστατικό (σ.σ.: στη Μαλένα και την Ιριδα) τα οποία οδηγούν στο να διευρυνθεί η πιθανότητα ενός ασφυκτικού θανάτου».

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία είναι μια διαδικασία που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Το αν υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι ή κάποιο άλλο μέσο θα διερευνηθεί» είχε διευκρινίσει ο κ. Λέων.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέοντα, ο οποίος δεν θέλησε να επεκταθεί πέρα από την ανάρτησή του. «Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω από όσα έχω πει έως τώρα. Για την ώρα, θα ήθελα να περιμένουμε. Ίσως προς το τέλος της εβδομάδας να μπορέσουμε να πούμε κάτι περισσότερο» είπε, αναμένοντας προφανώς και την πρόοδο των επίσημων ερευνών.

Αλλά και η άτυπη ομάδα ιατροδικαστών, που συγκροτήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Νίκου Καρακούκη για να μελετήσει τους τρεις θανάτους, δεν έχει καταλήξει ακόμα σε απαντήσεις.

«Μακροσκοπικά πρέπει να ελεγχθούν όλες οι εκθέσεις. Αν υπήρχε μια σύμπτωση απόψεων, δεν θα υπήρχε θέμα ελέγχου. Εδώ, επειδή δεν υπάρχει μακροσκοπικά, πρέπει να ελεγχθούν όλες οι εκθέσεις και πρέπει να ελεγχθούν από δύο άτομα ιατρικοί φάκελοι, ιατροδικαστικές εκθέσεις, φωτογραφίες, όλα τα επιστημονικά δεδομένα για να καταλήξει κάποιος σε ένα συμπέρασμα. Δεν μπορώ να δώσω χρονικό ορίζοντα. Έχουμε ξεκινήσει την έρευνα και επαναλαμβάνω πως θα προκύψει αιτία θανάτου. Σίγουρα θα βγει η αιτία θανάτου» ανέφερε ο κ. Καρακούκης.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα theBest.gr, έχει ήδη μεταβεί από χθες στην Πάτρα κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να λάβει καταθέσεις από γιατρούς νοσοκομείων στα οποία είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, ξεκινώντας από το Καραμανδάνειο.

Επίσης, θα ληφθούν καταθέσεις και από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου. Σημαντικές θεωρούνται οι καταθέσεις τόσο του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΠΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη όσο και της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν για κατάθεση συγγενείς της οικογένειας Δασκαλάκη και, τέλος, οι ίδιοι οι γονείς.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...