Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ίσως τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green Pass

«Ελεύθεροι» το Πάσχα

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και θέλοντας να έχει μια «καθαρή» τουριστική περίοδο, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να άρει και τους τελευταίους περιορισμούς που έχουν διατηρηθεί κατά του κορονοϊού.

Την ώρα που η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το υπουργείο Υγείας φαίνεται πως έχει ήδη δρομολογήσει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και, κατ’ επέκταση, το «άνοιγμα» της εστίασης και για τους ανεμβολίαστους.

Η επιβεβαίωση για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, δηλαδή από το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος έδωσε το στίγμα των προθέσεων κυβέρνησης και επιστημόνων για το επόμενο στάδιο της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα το Πάσχα, σημείωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα. «Θα συμβεί στους επόμενους έναν με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green Pass» είπε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι «ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green Pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Απαξ και δεν υπάρχει πίεση, δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του» επεσήμανε και τόνισε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Βέβαια, προέβλεψε πως το ερχόμενο φθινόπωρο θα υπάρξει νέο κύμα πίεσης προς τα νοσοκομεία. «Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας» τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει πως το Green Pass μπορεί να επανέλθει τότε και, εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο για αυτόν τον λόγο, θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

Αν όλα τα παραπάνω επαληθευτούν, η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα: Πώς θα καταφέρει να πείσει τον κόσμο πως, ενώ αίρονται οι διαχωρισμοί μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, είναι λογικό οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να παραμένουν σε αναστολή και να κινδυνεύουν με απόλυση;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...