Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

«Βόμβες» του ιατροδικαστή Λέων με περίεργους θανάτους

Εξακολουθεί να «βομβαρδίζει» μέσα από τις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος «φωτογραφίζει» με τις αναρτήσεις του την υπόθεση των περίεργων θανάτων της Πάτρας. Αυτή τη φορά, με μία κυριολεκτικά ανατριχιαστική ανάρτηση, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, που έχει αναφερθεί ανοιχτά στο σενάριο της ασφυξίας, ανέτρεξε στο βιβλίο Ιατροδικαστικής «DiMaio’s Forensic Pathology».

Το απόσπασμα αναφέρεται σε περίπτωση γονέων στις ΗΠΑ που πήγαιναν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο ισχυριζόμενοι καρδιολογικά προβλήματα, ωστόσο, έπειτα από βιντεοσκόπηση, αποδείχθηκε ότι τα επεισόδια προκαλούσαν οι ίδιοι! Οπως έγραψε ο κ. Λέων, το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο τού το έστειλε συνάδελφός του από τις ΗΠΑ και το περιστατικό όπως το περιγράφει είχε ως εξής:

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που αυτά συμβαίνουν. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο τα “επεισόδια” συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση είτε τα παιδιά να τα σκοτώσουν. Ηταν οι πρώτοι που περιέγραψαν δίδυμα με επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα, η οποία πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι, εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μίας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά, με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δύο περιστατικά να είναι 72 ώρες. Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν είτε μόλις ξυπνούσε» γράφει ο ιατροδικαστής.

Η ανατριχιαστική αποκάλυψη της αλήθειας όμως ήρθε στη συνέχεια: «Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας βιντεοσκόπηση μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού… Οταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές» ανέφερε ο κ. Λέων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....