Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Η ώρα της αλήθειας – Την Πέμπτη αναμένεται το πόρισμα των τοξικολογικών

Θα δείξουν από τι «χάθηκε» η Τζωρτζίνα

Η κλεψύδρα κοντεύει να στερέψει και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να δοθούν απαντήσεις στην αινιγματική υπόθεση των τριών θανάτων της Πάτρας, που θα ξεκαθαρίσουν εάν τα παιδιά «έφυγαν» από μια αδιανόητη παθολογική αιτία, η οποία χτύπησε και τα τρία, ή εάν κάποιο χέρι έκοψε το νήμα της ζωής τους.

kkkd

Την Πέμπτη, όπως συγκλίνουν οι περισσότερες πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που κατέληξε τον περασμένο Ιανουάριο στο Νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο οι ειδικοί έχουν εστιάσει με μεγάλη προσήλωση στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της. daskalaki tzortzinaΗ μικρή Τζωρτζίνα είχε υποστεί πέρυσι τον Απρίλιο ανακοπή, που της προκάλεσε τετραπληγία, και ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή ως τον θάνατό της, τον περασμένο Ιανουάριο.

Πολλές από τις ουσίες που βρέθηκαν συνδυάζονται με τη φαρμακευτική αγωγή που είχε χορηγηθεί στο παιδί, ωστόσο μία έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών και θεωρείται κομβικής σημασίας για τη λύση του «γόρδιου δεσμού», αν και από την ιατροδικαστική υπηρεσία δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό και τηρείται σιγή ιχθύος.patra 1

Η ουσία ερευνάται με το βασικό ερώτημα εάν δικαιολογείται στον οργανισμό του παιδιού από τη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγούσαν οι γιατροί στα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί και αν η δοσολογία ήταν η προβλεπόμενη. Επίσης, ερευνάται εάν αυτή η ουσία -που πωλείται και στα φαρμακεία- ευθύνεται για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν σε ήπαρ και πνεύμονα.

Έτσι, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας θεωρούνται το μέσο που ανοίγει διάδρομο σε αυτό το σκοτεινό θρίλερ και έχουν σταλεί για περαιτέρω έρευνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο διαθέτει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο φαρμακολογίας.patras nekra paidia

Ο λόγος για την αποστολή των τοξικολογικών είναι «γιατί το εργαστήριο αυτό είναι από τα ελάχιστα στη χώρα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτού του τύπου τις αναλύσεις. (…) Eνα από τα θέματα που έχουν παίξει ρόλο σε αυτή την υπόθεση είναι εάν έχουν παίξει ρόλο, είτε ηθελημένα είτε ακούσια, φαρμακευτικές ουσίες» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Χρύσα Σαρδέλη, η οποία ανέφερε:

«Ο χρόνος ανάλυσης βιολογικών υγρών ως προς την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών συνήθως παίρνει από μία εβδομάδα έως έναν μήνα. Εξαρτάται τι ψάχνουμε… Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην αγωγή που έχει συνταγογραφηθεί στο κορίτσι προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί».tzortzina patra 0

Για τα άλλα δύο παιδιά, την Iριδα και τη Μαλένα, ερευνώνται τα κοινά στοιχεία που ίσως συνδέουν τους θανάτους τους, με κυρίαρχο το σενάριο της ασφυξίας. Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου είπε ότι υπάρχει μια πρώτη εικόνα από τις νοσηλείες των παιδιών και μίλησε για μεγάλα ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις.oikogenia sthn patra

«Κανένα από τα επεισόδια της Τζωρτζίνας δεν σημειώθηκε παρουσία γιατρού ή παρουσία καταγραφικού συστήματος. Επιπλέον, δεν βρέθηκε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα σε καμία από τις νοσηλείες του παιδιού».

Η κυρία Μαστοράκου αποκάλυψε επίσης πως η 33χρονη μητέρα ήρθε σε επικοινωνία μαζί της για να της ζητήσει εξηγήσεις και να της κάνει παρατήρηση: «Μου έλεγε ότι δεν ήμουν θεράπων γιατρός και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να μιλάω για την υπόθεση. Προσπάθησα να της εξηγήσω πως η δική μου παρέμβαση έγινε για να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το ΕΣΥ, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι με κατάλαβε. Εκείνη πιστεύει ότι τα παιδιά της «έφυγαν» από ένα σπάνιο νόσημα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...