Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Η «άγρια ζωή» του Ερρίκου Πελιτόν γίνεται βιβλίο

Αίσθηση προκάλεσε στο φιλότεχνο αθηναϊκό κοινό, σε συλλέκτες και εικαστικούς, η ιδιαίτερη έκθεση με τίτλο «Η Φωνή των Χρωμάτων» του σκηνογράφου -διάσημου από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση- Μανώλη Μαριδάκι, στην γκαλερί «Αμαλίας 36», με μια σειρά έργων ζωγραφικής σε ακριλικά χρώματα.

Στα λαμπερά εγκαίνια που οργάνωσε ο p.r. man Γιώργος Ντάβλας οι εκλεκτοί καλεσμένοι, όπως οι Τζένη Μελισσανίδη, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Μάκης Μάτσας, Τάσος Ζέππος, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα του καλλιτέχνη και να συζητήσουν με τον ίδιο για τις σουρεαλιστικές επιρροές που τα διέπουν, δημιουργώντας έναν εντελώς προσωπικό τρόπο έκφρασης μέσα από αυτά.

Μιρελλα ΠαπαοικονομουΡοζα Μαριδακι
Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου με τη Ρόζα Μαριδάκι

Εκεί η «Espresso» είδε, ανανεωμένο και ευδιάθετο, τον Ερρίκο Πετιλόν να θαυμάζει τα έργα, αλλά κυρίως να είναι ευτυχισμένος κοντά στην ετεροθαλή αδελφή του και σύζυγο του ζωγράφου Ρόζα Μαριδάκι και στην καλλονή ανιψιά του Αμαρυλλίδα Μαριδάκι. Δύο γυναίκες που πάντα στέκονταν αθόρυβα στο πλευρό του, μακριά από τη δημοσιότητα, και τον βοηθούσαν στον αγώνα της ζωής του, στη μάχη με τα ναρκωτικά.

Ερρικος ΠετιλονΑμαρυλλίς ΜαριδάκηΜανώλης Μαριδακης
Ο Ερρίκος Πετιλόν με την Αμαρυλλίδα Μαριδάκι και τον σκηνογράφο Μανώλη Μαριδάκι

Η μυθιστορηματική ζωή του Ερρίκου Πετιλόν ετοιμάζεται σε βιβλίο που υπογράφει η Σοφία Στεκουλέα, με τίτλο «Ποιος θα το πίστευε, ο Ερρίκος;». Η συγγραφέας αφήνει έναν από τους πιο γοητευτικούς και ευγενικούς άνδρες του ελληνικού lifestyle να ξεδιπλώσει άγνωστες πτυχές μιας μυθιστορηματικής διαδρομής που τα είχε κυριολεκτικά όλα.

Γυναίκες σαν την Ούρσουλα Αντρες να κλαίει στα πόδια του όταν τη χώρισε, τη Στεφανί του Μονακό να τον κυκλοφορεί στα πιο σικ στέκια, δύο γάμους, νύχτες στο Studio 54 δίπλα στον Μικ Τζάγκερ και μια άλλη «ερωμένη», την κοκαΐνη. Αυτή που επιτέλους τον άφησε «καθαρό» και «ελεύθερο»!

Αυτή όμως για την οποία ένα χειμωνιάτικο βράδυ πούλησε τα παπούτσια του 3.000 δραχμές προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση του. «Η ζωή μου ένα ατέλειωτο γλέντι. Μοναδικές μου έγνοιες; Σε ποια νυχτερινά μαγαζιά θα πάω; Σε ποια νησιά θα ταξιδέψω; Με ποια γυναίκα θα ξαπλώσω;» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του ο γόνος που είδε τη μάνα του να αργοπεθαίνει σε μία κλινική της Κυψέλης, και που της έσκαψε τον λάκκο με τα χέρια του, στην εβραϊκή πτέρυγα του Γ’ Νεκροταφείου.

Οι Πετιλόν ήταν οικογένεια με μεγάλη οικονομική επιφάνεια τη δεκαετία του ’70 και του ’80, με εισαγωγή και εμπορία καλλυντικών, αλλά και συνέταιροι λόγω της εβραϊκής τους καταγωγής σε πολύ μεγάλες μονάδες. Διέθεταν σπίτια στην Κηφισιά και στο Παρίσι, στη λεωφόρο Ματινιόν. Τα γραφεία του μπον βιβέρ πάτερ φαμίλια ήταν στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι γονείς του Ερρίκου κάποια στιγμή χώρισαν. Ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε και έκανε και άλλα παιδιά, αλλά ο Ερρίκος διατηρούσε πάντα άριστες σχέσεις και βαθιά αισθήματα αγάπης με την ετεροθαλή αδερφή του Ρόζα Μαριδάκι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...