Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Η Ένωση Εισαγγελέων «ασπίδα» στους λειτουργούς της υπόθεσης Μπίκα

Την παρέμβαση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσε η δημόσια κριτική που ασκείται στους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, από τον 27χρονο γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας.

georgi bika viasmos

Η κριτική ασκήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο site zougla, το οποίο ανέδειξε την καταγγελία της κοπέλας, διατυπώνοντας εύλογα ερωτήματα για την κατάληξη της υπόθεσης, μετά την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του 27χρονου, κρίνοντας ως αβάσιμη τη μήνυση της Μπίκα.

Μία ημέρα μετά η Ενωση Εισαγγελέων πήρε θέση, υποστηρίζοντας πως «τα δημοσιεύματα αυτά υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος» και πως «στοχοποιούνται εισαγγελικοί λειτουργοί».

«Τα δημοσιεύματα αυτά υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος και με αυτά στοχοποιούνται συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί με τη χρήση εκφράσεων, όπως “επαίσχυντη πρόταση”, “ντρέπονται και οι πέτρες – όνειδος η εισαγγελική πρόταση”, “ανεκδιήγητη πρόταση”, «πασίδηλο δικαστικό πραξικόπημα το οποίο εξυφάνθηκε στη Θεσσαλονίκη”, “πρωτοφανής ενέργεια στα δικαστικά χρονικά της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας”, “παραβιάζονται όλοι οι ηθικοί και νομικοί κανόνες με προκλητικό τρόπο”, “ντροπή σας”, “αίσχος”.

georgia mpika viasmos kinita Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα πληροφόρησης, όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως εμπόρευμα και μέσο προπαγάνδας, και διαπιστώνει έκπτωση του περιεχομένου της ενημέρωσης. Διαβεβαιώνουμε ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση άσκησαν και ασκούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή τους» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΕΕ.

mpika video ntokoumento

Πάντως, νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για επιλεκτική ευαισθησία της Ενωσης Εισαγγελέων, καθώς δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον για τα… πυρά από μίντια που δέχτηκαν στο πρόσφατο παρελθόν η τέως εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη,

mpika anakritria viasmos ntokoymenta που χειρίστηκε την πολύκροτη υπόθεση Novartis, και η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, που άσκησε κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για το «Noor 1».

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...







Μποζουκια Αθηνα