Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...

Δίκη «ξέπλυμα» για το Μάτι

Με ποινές... χάδι και μάλιστα εξαγοράσιμες, ελεύθεροι έφυγαν χθες...

«Ριάλια» με την υπογραφή των Droulias Brothers

Οι Droulias Brothers επέστρεψαν δυναμικά στη δισκογραφία με ένα...

Μικαέλο Μαρούδας: Ο αισθαντικός τραγουδιστής των 70s έφυγε αθόρυβα από τη ζωή

Ενας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές της δεκαετίας του...

Στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης: «Η Μαλένα θα ξεκλειδώσει τα πάντα», λέει ο Λέων

Έφτασε η ώρα των ιατροδικαστών στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, με πρώτο τον Σωτήρη Μπουζιάνη να εμφανίζεται χθες ενώπιον της ανακρίτριας για να παράσχει διευκρινίσεις σχετικά με την έκθεση που συνέταξε, η οποία πιστοποίησε ότι το κοριτσάκι κατέληξε από την κεταμίνη.

ασδφγ

Η τυπική αλλά ουσιαστική κατάθεση του έμπειρου ιατροδικαστή, δύο εβδομάδες μετά την κατάθεση του πορίσματός του, κάνει ορατό το ενδεχόμενο να διαταχθεί άμεσα εκταφή της Τζωρτζίνας προκειμένου να ληφθεί επιπλέον δείγμα από τα μαλλιά της. Αυτό θα το αποφασίσει τις επόμενες ημέρες η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, ωστόσο το είχε συστήσει στην έκθεσή του ο κ. Μπουζιάνης, ο οποίος αποφάνθηκε ότι το παιδί κατέληξε εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη».

patra pispirigkou 2 1

Ο ίδιος είχε επισημάνει και βλάβες που προκλήθηκαν από τη θανατηφόρα δόση της τοξικής ουσίας στο ήπαρ, στην πυλαία φλέβα και στα κολποειδή τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας του παιδιού. Ο ιατροδικαστής κλήθηκε από την ανακρίτρια για να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σε ορισμένα επιστημονικά συμπεράσματα που κατέληξε και να ακούσει την άποψή του για την αναγκαιότητα της εκταφής. Στην έκθεσή του αναφερόταν σαφέστατα πως, αν αποφασιστεί εκταφή, θα πρέπει να γίνει άμεσα για να μη χαθούν στοιχεία.

«Σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουζιάνης.patra 3 1

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια εξέταση θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις για το αν και η ανακοπή που είχε υποστεί η 9χρονη έναν χρόνο προτού καταλήξει είχε προκληθεί με κάποιον εξωγενή μηχανισμό, όπως η χορήγηση κάποιας ουσίας. Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Οθων Παπαδόπουλος τόνισε πως αυτό θα δώσει ένα τεράστιο υπερασπιστικό πλεονέκτημα στα χέρια της 33χρονης.patra d

«Εάν δεν βρεθεί χορήγηση της ίδιας ουσίας στο παρελθόν, με βάση την εξέταση που θα γίνει, προκύπτει ότι για πρώτη φορά χορηγήθηκε η ουσία στις 20 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο, όπου υπήρχε μία μητέρα που ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτή την ουσία και μία ομάδα γιατρών και νοσηλευτών της ΜΕΘ που είχαν στα χέρια τους ένα βαλιτσάκι, που από την έρευνα προέκυψε ότι είχε τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

patra

Σήμερα επρόκειτο να καταθέσει στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα και η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου της Μαλένας, του κοριτσιού που έφυγε χρονολογικά πρώτο από τη ζωή. Η κατάθεσή της κρίνεται από τις πλέον σημαντικές, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιατροδικαστής θα αναλύσει βάσει και νεότερων στοιχείων πώς κατέληξε στην ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου και, κυρίως, πώς προκλήθηκε αυτή.

patra s Άλλωστε, όταν η κυρία Τσάκωνα συνέταξε την έκθεσή της για τη Μαλένα, δεν υπήρχε η σκιά μιας παιδοκτονίας πάνω από την οικογένεια.

Στο μεταξύ, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολίασε στην ΕΡΤ πως «η δράστιδα ή οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει κοινά στοιχεία τα οποία φαίνονται» και εξήγησε ότι «το δεύτερο παιδί θα ξεκλειδώσει τα πάντα. Θα ξεκλειδώσει και το ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έδρασαν για να καταλήξουν αυτά τα τρία παιδιά».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...