Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Παπανδρέου τίμησε τη Μαρία Φαραντούρη που ετοιμάζεται για βουλευτής

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Η Μαρία Φαραντούρη βραβεύτηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο του «Συμποσίου της Σύμης» που γίνεται αυτές τις μέρες στο Σούνιο. Η τραγουδίστρια πήρε το βραβείο Ειρήνης «Παπανδρέου – Τζεμ», στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του «Συμποσίου της Σύμης».

Τιμήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό για τη συμβολή της στους αγώνες για τη δημοκρατία και την ειρήνη, καθώς και τη δημιουργία μέσω του πολιτισμού μιας γέφυρας επικοινωνίας που αντέχει στον χρόνο μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

«Η φωνή της και το πάθος της αποτελούν έμπνευση για όσους προσπαθούν να προασπίσουν τις προοδευτικές αξίες σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων» δήλωσε μπροστά της ο Γιώργος Παπανδρέου. Η Μαρία Φαραντούρη, άλλωστε, ήταν και παραμένει στενή οικογενειακή φίλη των Παπανδρέου, όχι γιατί παντρεύτηκε τον Τηλέμαχο Χυτήρη που ήταν «κολλητός» του Ανδρέα Παπανδρέου, όσο γιατί η ίδια είχε στηρίξει τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του Γιώργου στα πολύ δύσκολα του κόμματος, όπως η αστάθεια του 1989. Τότε, λοιπόν, το πρόσωπο του πρωθυπουργού και προέδρου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου βαλλόταν πανταχόθεν, ενώ δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν είχαν αναδείξει σταθερή και βιώσιμη κυβέρνηση.

Θεωρώντας ότι όφειλε να συμπαρασταθεί στον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κατά τη συκοφαντική, όπως αποδείχτηκε, επίθεση εναντίον του, η Μαρία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του και τέθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης έμεινε μία βουλευτική περίοδο στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, συμβάλλοντας από κοινού με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Σταύρο Μπένο στις προτάσεις επί πολιτιστικών θεμάτων.

Πηγή: dedomeno.gr

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Νατάσα Παζαΐτη: «Έχασα τη μητέρα μου από καρκίνο στα 24, έχω τύψεις για τις στιγμές που έχασα από τα παιδιά μου»

Νατάσα Παζαΐτη: «Έχασα τη μητέρα μου από καρκίνο στα 24, έχω τύψεις για τις στιγμές που έχασα από τα παιδιά μου»

Ο υφ. Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας στα γραφεία της «Espresso»: «Ο πολιτισμός δίνει δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους»

Ο υφ. Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας στα γραφεία της «Espresso»: «Ο πολιτισμός δίνει δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους»

Οικογένεια Χρηστίδη στην παρέλαση του «ΟΧΙ»

Οικογένεια Χρηστίδη στην παρέλαση του «ΟΧΙ»

Ανδρουλάκης στο «παρκέ της εξωστρέφειας»

Ανδρουλάκης στο «παρκέ της εξωστρέφειας»

Στράτος Σιμόπουλος: Πρωτοπόρος στη βιώσιμη αστική κινητικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Στράτος Σιμόπουλος: Πρωτοπόρος στη βιώσιμη αστική κινητικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

«Παρέλαση» Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών

«Παρέλαση» Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών