Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 18 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Ανανεώστε το στιλ σας και θα νιώσετε πολύ...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

41χρονη με εννέα παιδιά αποφοίτησε με άριστα από το ΑΠΘ

Μάνα προς μίμηση!

Την άλλη όψη της Ελλάδας, η οποία γεννά την ελπίδα ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για τα όνειρά τους, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, εκφράζει η 41χρονη Αλεξάνδρα Χοροζίδου – Τσανακτσίδου με τα… εννέα παιδιά, η οποία αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!

Η γυναίκα, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τη θέληση και το πείσμα της, αποκάλυψε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως, όταν έμαθε ότι μπήκε στο πανεπιστήμιο, είχε στην αγκαλιά της το όγδοο παιδί της και κατά τη διάρκεια της φοίτησής της ήρθε στον κόσμο και το ένατο! Οπως εξομολογείται, ελάχιστοι ήταν οι συμφοιτητές και οι καθηγητές της που γνώριζαν ότι ήταν μητέρα και, μάλιστα, πολύτεκνη. «Ποτέ δεν επεδίωξα να το μάθουν. Δεν το “φώναξα” επειδή δεν ήθελα ειδική μεταχείριση από τους καθηγητές» ανέφερε.

f1a 6

Η ορκωμοσία των πτυχιούχων του τμήματος, που έγινε τη Δευτέρα, ήταν μια μοναδική στιγμή για την ίδια, καθώς στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου ήταν και τα εννέα παιδιά της, η Ανθή, η Μαρία, ο Γιώργος, η Μυρτώ, ο Αγγελος, ο Παύλος, ο Παΐσιος, ο Κωνσταντίνος και το στερνοπούλι της, η δυόμιση ετών Ελισάβετ! Οταν σηκώθηκε, γεμάτη χαρά και περηφάνια, για να παραλάβει το πτυχίο της, το οποίο κατέκτησε με κόπο, ξέσπασαν όλα σε δυνατά χειροκροτήματα και επευφημίες. Αυτό ήταν το δεύτερο πτυχίο της Αλεξάνδρας, μια και είχε σπουδάσει Φυσικοθεραπεία στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), αλλά δεν άσκησε το επάγγελμα γιατί, όπως λέει, είχε παιδιά να μεγαλώσει! Πάντως, η 41χρονη δεν θα επαναπαυτεί στο δεύτερο πτυχίο της, γιατί έχει ακόμα μεγαλύτερα όνειρα! «Παρακολουθώ εκπαίδευση στο Personal and Executive Coaching, μέσω του οργανισμού ΙCF International Coaching Federation. Στοχεύω να ειδικευτώ ως parent coach – προσωπικός σύμβουλος για γυναίκες και μητέρες» λέει αποκαλύπτοντας τα επόμενα σχέδιά της.

f2 73

Σε αντίθεση με άλλους γονείς που θεωρούν την απόκτηση πολλών παιδιών μια δύσκολη συνθήκη, η ίδια θεωρεί το γεγονός ότι είναι πολύτεκνη ευλογία. Πάντως, όπως τονίζει, «θα πρέπει να υπάρχει κι ένας καλός σύζυγος και πατέρας, σύντροφος, που να ξέρει και να θέλει να μεγαλώνει παιδιά. Με τον σύζυγό μου, τον Τιμόθεο, είμαστε μαζί από 18 χρονών. Εχουμε ευλογηθεί να κάνουμε παιδιά».

Η Αλεξάνδρα περιγράφει την εμπειρία των εννέα κυήσεων που βίωσε σε ένα βιβλίο που έχει γράψει η ίδια, με τίτλο «Το θαύμα εντός μου»: «Oταν ξεκίνησα για πρώτη φορά αυτό το ταξίδι, δεν ήξερα τι ακριβώς θα μου επιφύλασσε. Τη δεύτερη, την τρίτη… την όγδοη φορά ήμουν πιο έμπειρη. Κάθε εγκυμοσύνη είναι τόσο ιδιαίτερη, τόσο συναρπαστική. Χαρίζει βιώματα και συγκινήσεις, πληρότητα στην ψυχή μου, ευλογία στην οικογένειά μας» αναφέρει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...