Νένα Χρονοπούλου: «Είναι ευλογία και πόνος, είναι μοναξιά και αγάπη… Όλα μαζί»

Πώς βιώνει την καθημερινότητά της ως γονέας ΑμεΑ;

Η Νένα Χρονοπούλου παραχώρησε μια πολύ όμορφη συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν δίνοντας δύναμη σε πολλές μανούλες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με την ίδια. Η Νένα μίλησε για το πώς βιώνει την καθημερινότητά της ως γονέας ΑμεΑ, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και για την υποκριτική που άφησε πίσω.

Πώς είναι να είσαι γονιός ΑμεΑ; Πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα;

Όταν έχεις παιδί με αναπηρία, η δική σου ζωή και οι προσωπικές σου ανάγκες εκμηδενίζονται, τη σκυτάλη παίρνει η υγεία του παιδιού, συνεπώς η καθημερινότητα του γονιού είναι εντελώς διαφορετική από των γονέων των τυπικών παιδιών. Σου λείπει ο ύπνος, η ξεκούραση, η σωματική κόπωση είναι πλέον τρόπος ζωής σου, έχεις ένα μωρό που δε μεγαλώνει ποτέ, όμως μεγαλώνουν οι ανάγκες του, αυξάνονται οι ορμόνες του, και ο όγκος του. Είναι ευλογία και πόνος, είναι μοναξιά και αγάπη… Όλα μαζί !

Μια ζωή με αρκετές δυσκολίες. Σε τι πιστεύετε; Τι σας δίνει δύναμη;

Πες το καλύτερα μία ζωή μόνο δυσκολίες… Είμαι γεννημένη για τα δύσκολα, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Την υποκριτική την αφήσατε πίσω. Σας λείπει;

Κάποιες φορές μου λείπει η ξεγνοιασιά που υπήρχε τότε, που η δουλειά μου ήταν το μόνο που με απασχολούσε και ναι θα ήθελα να πάρει ανάσα ο εγκέφαλός μου μέσα από στιγμές θεατρικής συγκέντρωσης, όμως οι συνθήκες της ζωής μου πλέον είναι τόσο διαφορετικές και όταν αποφασίσω να κάνω κάτι που θα αφορά τη δουλειά μου, θα φροντίσω μέσα από αυτό να δοθεί ένα μήνυμα ζωής για τους ανθρώπους με αναπηρία…

Θα φροντίσω να μάθει ο κόσμος τι σημαίνει να είσαι ανάπηρος ή να μεγαλώνεις ένα παιδί με αναπηρία. Είναι στα άμεσα σχέδιά μου και πολλοί φίλοι καλλιτέχνες είναι δίπλα μας, με πρώτους και καλύτερους τους συναδέλφους ηθοποιούς αλλά και φίλους τραγουδιστές που θέλουν να στηρίξουν τη φωνή των ΑμεΑ συνανθρώπων μας.

Δεν θέλω να χαλάσω την έκπληξη που είναι κοντά για τους ΑμεΑ φίλους μας, όμως ένας τεράστιος τραγουδιστής και δημιουργός αγκάλιασε με τις νότες και την ευαισθησία του το τραγούδι που γράφτηκε για την αποδοχή των ΑμεΑ και θα το ακούσουν όλοι μέσα στον χειμώνα που μας έρχεται. Όλο αυτό το δημιουργικό μέρος της αποδοχής της αναπηρίας μέσω διαφόρων μορφών τέχνης, είναι για εμένα βάλσαμο και μου εκπληρώνει όποιο καλλιτεχνικό όνειρο θα μπορούσα να έχω.

Λυγίσατε ποτέ; Να πείτε δηλαδή ότι δεν αντέχετε άλλο;

Ασφαλώς… Πολλοί οι θάνατοι στη ζωή μου.

Τι σας κάνει ευτυχισμένη;

Το χαμόγελο των παιδιών μας και η ελπίδα των γονέων ΑμεΑ.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.