Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου...

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Στο «σκαμνί» για δύο κακουργήματα η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για την Πισπιρίγκου!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, με τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη να «δείχνει» τον δρόμο για το εδώλιο του κατηγορουμένου στη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την παραπομπή της σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης για την κατηγορουμένη, η οποία παραμένει στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 31 Μαρτίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 33χρονης, ενώ ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος είχε ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Οι Αρχές κατάφεραν στην πολύμηνη έρευνά τους να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης ήταν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς φέρεται ότι διαπιστώθηκε η χορήγηση στο παιδί κεταμίνης σε μεγάλη ποσότητα που δεν περιλαμβάνεται στη φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η Ρούλα Πισπιρίγκου «χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, δολίως και εν αγνοία των θεραπόντων ιατρών, σκεύασμα που περιείχε τη δραστική ουσία κεταμίνη. Στο αίμα του παιδιού εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ουσία σε θανατηφόρα, ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση». Κατά τον εισαγγελέα, η χορήγηση της ουσίας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας έπειτα από λίγη ώρα, καθώς η κεταμίνη τής προκάλεσε δηλητηρίαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερο ρόλο στο σκεπτικό του εισαγγελέα έπαιξαν οι συμπεριφορές που εκδήλωσε η μητέρα, όπως και το γεγονός ότι το δωμάτιο ήταν μονόκλινο και ζούσε μέσα σε αυτό.

Στις καταθέσεις που δόθηκαν περιγράφονται περιστατικά, συμπεριφορές και κινήσεις της Πισπιρίγκου ενίσχυσαν την πεποίθηση ότι εκείνη προχώρησε στη χορήγηση της ουσίας στο παιδί.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος εισαγγελέας άσκησε το καλοκαίρι τη συμπληρωματική δίωξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η οκτάχρονη θυγατέρα σου, Γεωργία Δασκαλάκη, νοσηλευόταν από 8 Απριλίου 2021 χωρίς παθολογικά ευρήματα στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας του το παιδί συνοδευόταν αποκλειστικά από εσένα, η οποία παρέμεινες μαζί του και εναντιώθηκες στην πρόθεση των γιατρών της να του χορηγήσουν εξιτήριο, εν όψει της καλής του υγείας. Στις 18.20 εκείνης της ημέρας και κατά τη συνήθη επίσκεψη των γιατρών εφημερίας, το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση.

Όμως, περίπου στις 19.00, εσύ με μη επακριβώς γνωσθέντα τρόπο επενέργησες στο σώμα του παιδιού, με αποτέλεσμα να του προκαλέσεις καρδιακή ανακοπή, η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού του σε οξυγόνο, εξέλιξη της υγείας του επιστημονικώς ανεξήγητη από τους θεράποντες ιατρούς».

Τον τελικό λόγο έχει τώρα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν οριστικά για την παραπομπή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο, εκδίδοντας βούλευμα πιθανότατα ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα