Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Χιλιάδες πιστοί στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων παρά τις καταγγελίες για τα ψευδοθαύματα του ιερέα

Αγρια επίθεση του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου μέσω facebook στους προσκυνητές

Χιλιάδες προσκυνητές συνέρρεαν από νωρίς χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, με αφορμή την εορτή της Υψωσης του Τιμίου Σταυρού, παρά τις καταγγελίες αρχιερέων και ιερέων για ψευδοθαύματα. Οι πιστοί μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό πως περίμεναν αρκετές ώρες στην ουρά για να φτάσουν στο εκκλησάκι και να ασπαστούν τον θαυματουργό σταυρό, αλλά, αν χρειαζόταν, θα περίμεναν άλλες τόσες!

Μάλιστα, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, παρά όσα προηγήθηκαν, ο ναός συνεχίζει να γεμίζει ασφυκτικά από ανθρώπους που περιμένουν καρτερικά να τους ευλογήσει ο προϊστάμενος του ναού π. Δημήτριος Λουπασάκης.

σελ 9 φ3 5678857

Τον περασμένο Ιούνιο ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι «ο ιερέας αυτός πρέπει να καθαιρεθεί». «Κάποιοι μέσα στον χώρο της Εκκλησίας εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες των ανθρώπων και παριστάνουν τους προφήτες και τους αγίους.

Οι άνθρωποι καλούνται να είναι πιο προσεκτικοί και να μη δίνουν βάση σε όποιον παριστάνει τον προφήτη» είχε τονίσει και χωρίς να μασάει τα λόγια του χαρακτήρισε μεγάλη πληγή το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, όπου μαζεύεται πολύς κόσμος επειδή δήθεν γίνονται θαύματα. «Ενας άγιος ποτέ δεν θα διαφήμιζε ένα θαύμα» επισήμανε ο αρχιερέας και πρόσθεσε ότι «το βασικό των αγίων είναι η ταπείνωση και όχι η διαφήμιση. Οταν, λοιπόν, σε αυτόν τον χώρο δήθεν γίνονται θαύματα και πηγαίνουν τηλεοράσεις και το δείχνουν παντού, είναι απαράδεκτο».

σελ 9 φ1 παπας λιουπασακης 1

Λίγους μήνες μετά -και χωρίς να έχει πάρει επίσημη θέση η διοικούσα Εκκλησία- οι εικόνες που αντικρίζουμε στον λόφο του Λυκαβηττού φαντάζουν εξωπραγματικές, αφού είναι εμφανής η συγκίνηση των ανθρώπων που έχουν θεοποιήσει τον ιερέα και κάνουν λόγο για μία μοναδική πνευματική μορφή. Παράλληλα, δεκάδες είναι οι επώνυμοι, καλλιτέχνες και πολιτικοί που αποτελούν φανατικούς υποστηρικτές του ιερέα. Οι χθεσινές εικόνες έδωσαν την ευκαιρία στον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο να επιτεθεί άγρια μέσω facebook στους πιστούς που επισκέπτονται τον ναό, αναφέροντας πως πρόκειται για μια ημέρα ντροπής για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο πρώην βουλευτής, που όπως έχει πει έχει στην… ατζέντα του τη μισή Αθήνα, έγραψε μεταξύ άλλων: «Τόσο η δημόσια όσο και η ιδιωτική τηλεόραση προμοτάρουν από το πρωί τα “θαύματα” του τσαρλατάνου στον Λυκαβηττό δίχως ίχνος αντιλόγου (και να πεις πως τους λείπει το αποδεικτικό υλικό!) ότι πρόκειται για καραμπινάτες απάτες, αποκηρυγμένες ακόμη και από υψηλόβαθμα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Αντί για την επίσκεψη του εισαγγελέα, ο Λουπασάκης δέχεται την επίσκεψη τηλεοπτικών συνεργείων σε ρόλο “κραχτών” προς άγραν αφελών σε απόγνωση. Και εις κατώτερα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...